25. Septembra 2023.

Vučić sa Bocan-Harčenkom: Obavijestio sam ambasadora da se na KiM sprovodi brutalno etničko čišćenje

Predsednik Srbije kaže da je zahvalan ambasadoru Bocan-Harčenku što je saslušao molbe i zahteve srpske strane

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka i obavestio ga o činjenici da se na Kosovu i Metohiji sprovodi brutalno etničko čišćenje koje organizuje premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti uz podršku dela međunarodne zajednice.

“Važan razgovor sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Zahvalan što je saslušao molbe i zahteve srpske strane. Obavestio sam Bocan-Harčenka o činjenici da se na Kosovu i Metohiji provodi brutalno etničko čišćenje koje organizuje Aljbin Kurti uz podršku dela međunarodne zajednice”, napisao je Vučić na Instagramu.

Sastanku prisustvuje i prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Sastanak je usledio samo dan nakon nemira koji se odigravaju na severu Kosova i Metohije, u selu Banjska, kada su stradala trojica Srba i jedan policajac.

Srbi su u noći između petka i subote, kako je rekao predsednik Srbije, u znak protesta protiv terora Aljbina Kurtija, blokirali most sa dva teretna vozila nakon čega je došlo do sukoba sa pripadnicima Kosovske policije. 

Sastanka Vučića i Bocan-Harčenka održan je u devet sati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika republike, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika republike.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare