3. Marta 2024.

Vučić o novim izborima: Stavite na listu koga god hoćete, sve ćemo da vas pobijedimo

SNS se borila onim što je radila, onim što će uraditi do 2027. godine, auto-putevima, manifestacijom EKSPO, naučnotehnološkim parkovima, većim platama i penzijama, kaže predsjednik Srbije Aleksandar Vučić

Predsjednik Srbije i nosilac liste “Srbija ne sme da stane” Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je Srbija cele prošle godine imala bezbroj problema, zbog pogroma i progona nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji od strane premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, ali da su za to vreme postojali brojni pritisci i u Beogradu.

“Za sve to vreme trpeli smo, ovde u Beogradu i Srbiji, stravičan pritisak onih koji su se pravili da to ne vide. Možda su računali da je trenutak da to iskoriste za dodatni napad na svoju zemlju. Nije slučajno da su se tako umnožavali pritisci i oko naše spoljne politike, uvedite sankcije, te ogradite se od prijateljstva sa Kinom, uradite sve što mi od vas tražimo. Mislite da je dovoljno da nam pošaljete mejl, i mi tog dana moramo da se usaglasimo sa svakom vašom odlukom”, kazao je Vučić nakon sednice Gradskog odbora Srpske napredne stranke.

Kako je dodao, onda su unutar zemlje počeli da govore, računajući “eto njima prilike da se dočekaju vlasti u Beogradu”.

“Onda su rekli ‘tražimo izbore’, ja sam rekao ‘nemoguće, pre samo dva meseca ste rekli nećemo izbore’. Onda su tražili izbore i pretili ukoliko ih ne raspišemo, i to na beogradskom i parlamentarnom nivou. Onda kad sam uslišio tu molitvu, sa svojim stranim prijateljima u rezoluciju sramote Evropskog parlamenta stavili ‘Vučić je kriv što je raspisao izbore suprotno volji naroda’, iako su oni to od mene tražili”, dodao je predsednik Srbije.

Vučić je kazao da se SNS borila onim što je radila, onim što će uraditi do 2027. godine, auto-putevima, manifestacijom EKSPO, naučnotehnološkim parkovima, većim platama i penzijama…

“Onda su rekli ‘ne, ne, pokrali ste izbore’, nisu stanju ljudski ni da prihvate svoj poraz, oni i danas znaju da su lagali. Vidite po tome što nema euforije kod njih što izlazimo na nove izbore. Savršeno im je jasno šta misle ljudi u Beogradu i Srbiji. Oni se vode sledećim: ‘Mi ćemo one koji nas predvode da sakrijemo, da se ne vidi da nam je Đilas vođa, a vi vaše ne smete da postavite’. Evo ja kažem – ja ukoliko ja pobedim, spreman sam da vam pomognem. Ja njima predlažem, ako već ne smete Đilasa da stavite, hajde onako hrabro stavite na čelo liste lepo Mihaela Rota, Šidera, Šenaka, to je vaša lista za Beograd. Sve ćemo da vas pobedimo zajedno, zato što narod hoće one koji će da se bore za Beograd, za ljude”, naveo je predsednik Srbije.

On je, govoreći o opoziciji, rekao da “ih nikada neće progoniti, niti činiti išta protiv njih”. Prema njegovim rečima, energija pristojnosti mora da bude jača od mržnje koju oni seju na svakom koraku.

“Zato od vas tražim maksimalnu energiju, požrtvovanost, to je nešto što nikad ne mogu da nam oduzmu. Hoće da nam ukinu državu Srbiju, oduzmu zemlju, da na faks koji dobijemo odgovorimo sa ‘da gazde’, a mi nećemo da imamo gazde i budemo sluge nikom drugom osim da služimo svom narodu. Mnogo je veća igra. Nećemo da budemo sluge bilo kome drugom osim da služimo svom narodu”, poručio je Vučić.

Novi izbori u Beogradu

U Voždovačkom sportskom centru “Šumice” održan je sastanak opštinskih i mesnih odbora Gradskog odbora Beograd Srpske napredne stranke povodom pripreme za predstojeće beogradske izbore.

Podsetimo, predsednik Privremenog organa i potpredsednik SNS Aleksandar Šapić saopštio je juče da je Predsedništvo stranke jednoglasno donelo odluku da se ide na nove beogradske izbore.

Prema Zakonu o lokalnoj samoupravi, ukoliko se ne konstituiše skupština u roku od dva meseca od objavljivanja rezultata izbora (3. januara 2024. godine) imenuje se privremeni organ i raspisuju izbori.

Pošto juče nije konstituisana Skupština grada, odnosno nisu izabrani predsednik Skupštine grada i sekretar, stvoreni su uslovi da se raspišu novi izbori.

Te izbore treba da raspiše predsednik Skupštine Srbije u roku od mesec dana, a da se održe u roku od 45 do 60 dana od dana raspisivanja izbora. Vlada treba da imenuje Privremeni organ koji će do izbora rukovoditi gradom.

RTbalkan.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare