Vučić o "nalogu za hapšenje" Putina: Gdje ode svijet... - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić o “nalogu za hapšenje” Putina: Gdje ode svijet…

Ono što je jedino sigurno jeste da idemo u pravcu dalje eskalacije kojoj nema kraja. Plašim se da čak idemo i u pravcu najvećeg sukoba ikada u istoriji svijeta, ovim riječima je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao vijest o “nalogu za hapšenje“ ruskog predsjednika Vladimira Putina.

 I pitam se ima li iko na svijetu na pameti da ovom ludilu stane na kraj i da li neko razumije kakvim posljedica idemo. I da li je to sada obijelodanjeno pred posetu Si Đinpinga, da ne učestvujem sada u raznim zavjereničkim teorijama, glupo bi bilo – rekao je Vučić.

Vučiću je vijest o “nalogu za hapšenje” ruskog predsjednika stigla tokom posjete Rumi, koju je on sa telefona pročitao, prevodeći sa engleskog jezika.

– Gdje ode svijet… samo da mi ne odemo za njim. Taman sam pomislio kako imamo mnogo lijepih vesti, a onda vidite da se sve mnogo komplikuje, na kraju samo da izbjegnemo da mnogo toga bude po našoj glavi” – dodao je Vučić.

Pretpretresno veće Međunarodnog krivičnog suda u Hagu, čiju nadležnost Rusija ne priznaje, izdalo je “naloge za hapšenje” predsjednika Rusije Vladimira Putina i dečjeg ombudsmana Marije Lavov-Belove, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu organizacije.

RTRS.

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za 30.mart 2023. godine

Vanja A

List Gardijan i njegove veze sa ropstvom: Šta su istraživači otkrili i šta je sledeće?

M.

Ovo smo mi: “Malo langsam, gospodine Vukanoviću. Ja sam snaša gačanska…”

Zeljka

Ostavite komentar