27. Februara 2024.

Vučić nastavlja konsultacije o mandataru, pozvane još dve liste

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastaviće danas konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade.

Na razgovore su pozvani predstavnici Saveza vojvođanskih Mađara i liste “Usame Zukorlić – Ujedinjeni za pravdu – Stranka pravde i pomirenja – Bošnjaci Sandžaka – Tomislav Žigmanov – Demokratski savez Hrvata u Vojvodini”.

Sastanak sa predstavnicima liste “Savez vojvođanskih Mađara – Za našeg predsednika, za našu zajednicu, za budućnost!”, predviđen je u 10:30 u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Kako je saopštila pres služba predsednika, predstavnici liste “Usame Zukorlić – Ujedinjeni za pravdu – Stranka pravde i pomirenja – Bošnjaci Sandžaka – Tomislav Žigmanov – Demokratski savez Hrvata u Vojvodini”, pozvani su na razgovor u 11.45.

Razgovorima sa predstavnicima lista “Politička borba Albanaca se nastavlja – Šaip Kamberi” i “Ruska stranka – Slobodan Nikolić” Vučić je u ponedeljak počeo konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade.

Kako je predviđeno Ustavom, predsednik predlaže Skupštini kandidata za predsednika Vlade pošto sasluša mišljenje predstavnika izabranih izbornih lista i predlaže onog kandidata koji može da obezbedi izbor Vlade.

Posle izbora 17. decembra, ukupno je 10 izbornih lista prešlo cenzus.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare