28. Aprila 2023.

Vučić: Kurti želi da otvori most na Ibru u Kosovskoj Mitrovici da bi protjerao Srbe

“Da znate i danas je okupacioni gaulajter na severu KiM Aljbin Kurti doneo odluku, posle samo nekoliko dana od onih sramnih lažnih izbora koje su održali, da otvore most koji je bio brana i čuvar interesa našeg naroda na severu KiM, ne bi li Albalnci iz južne Mitrovice preuzeli i severnu Mitrovicu. To je njihova dugogodišnja ideja i mnogo godina se naš narod tome suprostavljao”, rekao je Vučić obraćajući se građanima tokom posete Sokobanji.

boxPluginImg Istakao je da Kurti to pravda time kako navodno ne žele u Mitrovici geto već otvorene gradove, a što će lako da mu prođe zapadnih predstavnika, iako jedino želi da protera Srbe sa KiM. I po svaku cenu žele sukobe, dodao je Vučić.

“Učićemo sve što je u našoj moći da sačuvmao mir i daćemo sve od sebe da čuvamo mir da nikada više nijedna majka ne razmišlja koga će da šalje u rat. Ali im takođe poručujemo i pre tog 2. maja i Brisela, a to će se nastaviti i posle toga – nemojte ni da sanjate da ćete uspeti u svojim nakanama da proterate ili uništite Srbe u bilo kojem delu KiM, u tom slučaju znaćemo šta ćemo”, poručio je Vučić.

Vučić: Želimo dobre odnose sa NATO, ali imamo linije preko kojih ne idemo

Govoreći o NATO paktu, predsednik je rekao da želi da ima najbliže i partnerske odnose sa NATO, ali da postoje linije preko kojih ne smemo da pređemo.

On je ponovio da je Srbija jedna od retkih zemalja koja ima nezavisnu i vojno neutralnu politiku, kao i da će to ostati dok je on predsednik.

“Dok sam ja predsednik nećemo ni u NATO niti i u jedan vojni blok. To je naš izbor. Svi oni koji mi svakodnevno sole pamet i koji tvrde da su pametniji nego ja i sve znaju, videli su se sa stranim državnicima i znaju šta je najbolje. Ja ne mogu da pređem preko želje naroda. Želim da imamo najbliže odnose sa onima koji su nas napali 1999. godine, ali moramo da imamo neke linije koje nećemo da pređemo. Srbija će sam da brani svoje ljude”, poručio je Vučić.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare