Vučić: Izazovi iziskuju da se ujedinimo - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vučić: Izazovi iziskuju da se ujedinimo

Izazovi sa kojima se suočavamo na globalnom nivou iziskuju da se ujedinimo, poručio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju na onlajn Samitu za demokratiju na kojem učestvuje na poziv predsjednika SAD DŽozefa Bajdena.

Vučić je rekao i da je sukob u Ukrajini ponovo na svjetlo dana iznio neophodnost univerzalnog i nepokolebljivog poštovanja međunarodnog prava i da će Srbija nastaviti da zagovara dosljedno poštovanje neselektivne primjene tih odredbi i principa.

– Principi poštovanja ljudskih prava, vladavine prava i međunarodnog poretka zasnovanog na pravilima, treba da prenese i poštuje svako od nas. Aktuelni sukob u Ukrajini je, ponovo, na svjetlo dana iznio apsolutnu neophodnost univerzalnog i nepokolebljivog poštovanja međunarodnog prava od strane svih. Republika Srbija će nastaviti da zagovara dosljedno poštovanje neselektivne primjene tih odredbi i principa – istakao je Vučić.

Oko 120 lidera iz cijelog svijeta, među kojima i predsjednik Srbije, pozvano je da ove nedjelje učestvuje na drugom Samitu za demokratiju.

RTRS.

Danas objavljeno

Turska započela raspoređivanje specijalaca na KiM

Vanja A

Ruska vojska spriječila napad ukrajinskih diverzanata u Belgorodskoj oblasti Rusije

Vanja A

Kamion sletio s puta, jedna osoba nastradala

Vanja A

Ostavite komentar