20. Maja 2024.

Vučić dobio blagoslov patrijarha Porfirija pred put u Njujork: “Idem da se borim svom snagom i srcem”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je jutros Hram Svetog Save pred put u Njujork, gde će se boriti protiv usvajanja Rezolucije o Srebrenici.

Molitvu je služio patrijarh Porfirije, koji je blagoslovio predsednika, poželeo mu sreću i da ima dovoljno snage za teške dane koji su pred njim.

Predsednik Srbije poručio je da ide u Njujork da se bori “svom snagom i srcem” za budućnost naše zemlje.

“Pred put u Njujork zatražio sam blagoslov od Patrijarha srpskog gospodina Porfirija i pomolio se Bogu u našoj svetinji – hramu Svetog Save u Beogradu. Idem u Njujork da se borim svom snagom i srcem za budućnost naše zemlje”, naveo je predsednik u Instagram objavi na profilu “buducnostsrbijeav”.

“Silni su oni koji su protiv nas, ali Srbija je naša najveća svetinja. Mnogo je laži, ali je istina jedna i večna. Naša trobojka će se ponosno vijoriti u Njujorku, a pod njenim okriljem će novu energiju u zalaganju za pravedniji svet naći sve slobodarske zemlje, sve nacije koje se bore za dostojanstvo i pravdu, koja je dugo bila obesmišljavana i ponižavana. Živela Srbija!”, dodao je.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je jutros u Hramu Svetog Svetog Save na Vračaru službi koju je služio patrijarh Porfirije pred Vučićev put u Njujork.

Pored molitve, poglavar SPC je poručio da ćemo tamo snažno podići svoj glas protiv istorijskog revizionizma i protiv toga da srpski narod bude proglašen za počinica genocida.

“Sabrali smo se da se pomolimo pred vaš put u Njujork. Danas snažno podizemo svoj glas protiv istorijskog revizionizma i da srpski narod bude proglašen za počinioce genocida. Nalazimo se u iskušenu pred najvećim međunarodnim forumom, molimo se da vam Bog da snage da na najbolji način zastupate naš narod. Da imate mudrost i odlučnosti da svedočite istinu. Neka vas Bog blagoslovi”, poručio je patrijarh u besedi.

Predsednik danas putuje u Njujork gde će se u četvrtak 23. maja održati Generalna skupština UN na kojoj će se raspravljati o rezoluciji o Srebrenici.

U Hramu je na službi sa predsednikom bio i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević, ministar spoljnih poslova Marko Đurić i ministar bez portelja Nenad Popović.

Nakon besede Vučić i Dodik su zapalili sveće u Hramu.

Vučić je juče najavio da će danas, u sedam sati, krenuti redovnom linijom Er Srbije za Njujork, a da će se pre puta sastati sa predstavnicima Srba iz celog regiona, kao i sa patrijarhom Porfirijem u Hramu Svetog Save koji će, kako se očekuje, izneti besedu o predstojećoj nedelji.

Vučić je rekao da u Njujorku predstoji velika borba.

“Imaću mnogo sastanaka, a u četvrtak ćemo da se borimo svi zajedno. Rekao sam i ljudima koji idu sa mnom, ako nisu spremni da se bore, ako misle da je to uobičajeni put, da ne idu. Oni koji su spremni da se bore, na svaki način, da samo oni pođu”, rekao je predsednik Vučić.

On je poručio da garantuje da će se boriti, kao i da zna kolika je sila koja nam preti i koliko su veliki i važni.

“Ali mi ćemo dati sve od sebe. Suprotstavićemo se jače nego što su očekivali”, poručio je Vučić.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare