6. Oktobra 2023.

Vučić: Borićemo se za svoju zemlju svom snagom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se na boravak u Granadi i poručio da će nastaviti da se bori za Srbiju.

“Tokom brojnih susreta i bilateralnih sastanaka sa evropskim liderima sam razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji, ali i o mnogim drugim temama. Moj posao je da objasnim pozicije Srbije, što ću nastaviti da radim. Borićemo se za svoju zemlju svom snagom i nadam se da ćemo u tome uspeti”, napisao je Vučić uz video na Instagramu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se nalazi na samitu svetskih lidera u Grenadi, prokomentarisao zahtev kosovske predsednice da se Srbiji uvedu sankcije.

“Ima puno razlika među nama. Jedna od tih je to što ja nikada nisam tražio sankcije protiv bilo koga. Verujem da to nije fer, nije politički mudro, naročito ne da ucenjujete EU da uradi nešto što vi želite, i to protiv nekoga i ne u vašu korist”, istakao je on za portal Juronjuz Srbija.

“Ja to nikada ne bih učinio. Ali, u svakom slučaju, na zemljama članicama je da odluče”, rekao je on reagujući na zahtev prištinske predstavnice Vjose Osmani da se Srbiji “uvedu sankcije” zbog događaja u Banjskoj.

Podsetimo, kosovska pfredsednica Vjosa Osmani, koja se kao i Vučić nalazi u Grenadi, pozvala je Španiju da usvoji mere protiv Srbije i poručila da nema razloga da razgovara sa srpskim predsednikomdok se ne uvedu sankcije Srbiji. “Prvo sankcije, a onda možemo da razgovaramo o ostalom”, navela je ona.

“Nadam se da će se Španija pridružiti drugim zemljama koje isto razmišljaju u Evropi da usvoji mere protiv Srbije zbog ovog užasnog čina, ne samo protiv Kosova, već protiv mira i stabilnosti i bezbednosti celog evropskog kontinenta”, rekla je još Osmani.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare