11. Septembra 2023.

Vrijeme je za krevet: Portparolka Bijele kuće prekinula Bajdena usred “izlaganja”

Nakon što je pokušao da odgovori na još jedno pitanje, američki predsednik se okrenuo i otišao sa bine.

Portparolka Bele kuće Karin Žan-Pjer iznenada je u nedelju prekinula konferenciju za novinare američkog predsednika Džozefa Bajdena, usred njegovog “čudnog” izlaganja o “trećem svetu” i razgovoru sa kineskim premijerom Li Ćijangom.

Bajden je odgovorio na brojna pitanja tokom posete vijetnamskoj prestonici Hanoju, pre nego što je rekao novinarima da “ide u krevet”Onda je, ipak, nastavio da odgovara na dodatna pitanja, uključujući i ona o razgovoru koji je vodio sa kineskim premijerom na samitu G20 u Indiji.

“To uopšte nije bilo sukobljavanje. Razgovarali smo o tome da osiguramo da treći svet… hm, hm, da južna hemisfera ima pristup promenama…”, rekao je Bajden. 

Zatim je nastavio da mrmlja, ali je portparolka Bele kuće objavila da se “ovim konferencija za štampu završava”.

Nakon što je pokušao da odgovori na još jedno pitanje, Bajden se okrenuo i otišao sa bine.

Bajdenove konferencije za štampu obično vode njegovi pomoćnici, a predsednik odlučuje koji novinar će da postavi pitanje.

Američki predsednik, ipak, povremeno napušta binu usred rečenice, često vidno zbunjen i uz pomoć svog osoblja. 

Prema nedavnoj anketi “Volstrit džornala”, 73 odsto ispitanika smatra da je 80-godišnji Bajden prestar da bi bio predsednik, dok 60 odsto misli da mu nedostaje mentalni kapacitet za tu funkciju. 

I dok republikanci koriste Bajdenove kognitivne (i fizičke) padove, demokrate su sve više zabrinute za zdravlje predsednika. 

Bajdenov put u Vijetnam predstavlja pokušaj SAD da ojačaju veze sa više azijskih zemalja u pokušaju da se suprotstave kineskom uticaju u regionu. 

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare