12. Maja 2023.

Vrijedna donacija kompanije m:tel: Doniran automobil za ambulantu porodične medicine u Piskavici

Današnjem događaju prisustvovao je i gradonačelnik, Draško Stanivuković koji je poručio da je ova donacija izuzetno vrijedna, jer će automobil biti korišten za potrebe ambulante porodične medicine u mjesnim zajednicama: Piskavica, Verići i Potkozarje.

Iskoristio je priliku da zahvali kompaniji M:tel, koja je podržala mnoge bitne projekte u Banjoj Luci, kao i na ovoj vrijednoj donaciji.

-Grad Banja Luka ima zavidnu saradnju sa „Domom zdravlja“, što je i naša dužnost. Radimo zajedno u jednoj opštoj ideji, a to je da pokušamo sve ono što niko nije uradio u prethodnom periodu. Želimo sve da postignemo užurbanim radom. Imamo izuzetno dobru saradnju sa kompanijom m:tel. Zajedno radimo najvažnije društvene događaje, kao što su koncerti, festivali, koji su popularni ne samo kod nas, nego u cijelom regionu. Moram reći da mnoge od tih događaja bez njih ne bi mogli da realizujemo. Samo neki od tih projekata, koji smo realizovali zajedno su prva gradska plaža, kao i najljepša dječija igrališta, a danas i ova saradnja u sektoru zdravlja – kazao je on.

Dodao je kako je upravo ova donacija dobar primjer svim drugim društveno – odgovornim kompanijama.

-Neka ova donacija kompanije m:tel bude podstrek drugim društveno – odgovornim kompanijama, a Grad će svakako da vrjednuje sve ono što dobijamo – poručio je gradonačelnik.

Dodao je kako gradska administracija voli svaki dio grada, te da je od velike važnosti da se radi i ulaže u sve mjesne zajednice.

-Konkretno, u Piskavici radićemo vodovod, kilometre putne infrastrukture, a radićemo i rekonstrukciju pozornice gdje se održava popularni „Kozara etno“ festival. Zajedno sa mještanima ćemo obnoviti pozornicu. Treba da uradimo autobusko okretište i stajališta – istakao je on.

Izvršni direktor za koorporativne poslove u kompaniji m:tel, Nikola Tacić, naglasio je kako sa Gradom imaju dobru saradnju, te je iskoristio priliku da pozove i druge društveno – odgovorne kompanije da daju svoj doprinos u skladu sa mogućnostima.

-Povod zbog kojeg smo se danas okupili je humanitarnog karaktera. Trudimo se da sa svojim društvenim i odgovornim ponašanjem budemo primjer svim kompanijama, ali istovremeno i da pružimo pomoć onima kojima je neophodna. Vjerujem da ćemo u budućnosti imati ovakvih projekata i da ćemo sa Gradom Banja Luka, koji su nam iskreni prijatelji i partner, imati ovakvih donacija. Doniranjem ovog vozila pomažemo onima koji su najhumaniji među nama – medicinskom osoblju, doktorima, ali i samim pacijentima – istakao je on.

Direktorica „Doma zdravlja“, Nevena Todorović zahvalila je svima te poručila kako je riječ o izuzetno vrijednoj donaciji.

-Hvala kompaniji M:tel. Ovo je peti automobil koji „Dom zdravlja“ ima u svom posjedu i koristićemo ga tokom različitih kućnih posjeta. Kućne posjete koje mi obavljamo su posjete timova porodične medicine, posjete sestre koje rade u zajednici, posjete koje se tiču laboratorijske dijagnostike i posjete timova Centra za zaštitu mentalnog zdravlja. U svoja tri glavna sjedišta pružamo laboratorijske usluge, a imamo i šest terenskih laboratorija koje sufinansira Grad Banja Luka. Mnoge stvari ne bi mogli da radimo bez Grada i njihove velike finansijske pomoći – istakla je ona.

Predsjednik Savjeta MZ Piskavica, Aleksandar Šibarević poručio je kako je ova inicijativa bila dobra, te da je veliko zadovoljstvo što je ista i realizovana.

-Problem mjesne zajednice Piskavice, Potkozarja i Verića traje neko vrijeme. Naša obaveza jeste da pokušamo riješiti ove probleme. Želim svima, koji su učestvovali u svemu ovome, da se zahvalim što su bili dio ovog projekta – poručio je on.

U navedenim mjesnim zajednicama registrovano je 4.000 korisnika u tri ambulante porodične medicine, ali nijedna od njih nema laboratoriju.

Donirano vozilo uveliko će olakšati terenski rad uzimanja uzoraka krvi i njihov transport do laboratorije.

Ova donacija nastavak je velike m:tel akcije „Niste sami, imate prijatelje“, koju kompanija m:tel sprovodi od 2021. godine.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare