11. Augusta 2023.

Vozač iz BiH koji je usmrtio putare je penzioner: Sumnja se da je vozio na crno

Vozač teretnjaka, državljanin BiH, koji je u srijedu na autoputu Rijeka – Zagreb uzrokovao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginula dva radnika Hrvatskih autocesta (HAC) nije 1959. godište, kako je u svojem saopštenju naveo DORH, već 1955.

Dakle, vozač kamiona ima 68 godina i penzioner je, piše Jutarnji list.

Jutarnji dodaje kako se provjerava je li vozač uopšte imao ugovor o radu, s obzirom na to da postoje jake indicije kako je za sisačku kompaniju JASD vozio “na crno”.

U Policijskoj upravi primorsko-goranskoj tu informaciju nisu željeli ni potvrditi niti demantovati, ističući da je istraga još uvijek u toku i kako će, nakon završetka, javnost biti upoznata o svim saznanjima.

Vlasnik kompanije spustio slušalicu

Vlasnik sisačke kompanije JASD Marijan Jajčinović na pitanje o tome je li vozač radio na crno, spustio je slušalicu.

Anđelko Kasunić, predsjednik Podružnice Nezavisnog cestarskog sindikata za HAC, komentarisao je da, zbog specifičnosti posla u kojem psihofizičke sposobnosti opadaju sa životnom dobi, vozači teretnih vozila imaju beneficirani radni staž te uslovne za penziju stiču već s 56 godina.

Prema njegovim riječima, u posljednje dvije godine na hrvatskim autoputevima dogodila su se ukupno 22 naleta vozila na HAC-ovo vozilo koje se nalazilo na zaustavnoj traci i bilo propisno obilježeno signalizacijom.

U ta 22 naleta, 13 ljudi teško je stradalo, a s najnovijom nesrećom, ukupno je troje poginulih, kaže Kasunić.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare