23. Marta 2023.

Voz udario muškarca u Prijedoru

U saopštenju je navedeno da se nesreća dogodila u 11.37 časova, kada je “na muškarca koji se neovlašteno kretao prugom u blizini putnog prelaza naletjela dizel lokomotiva”.

– Mašinovođa Željeznica Republike Srpske je vidjevši muškarca koji se kreće prugom, više puta davao zvučni signal, međutim tragedija se nije mogla izbjeći jer se muškarac nije sklanjao sa kolosijeka – navodi se u saopštenju.

Željeznice Republike Srpske izražavaju žaljenje i upućuju saučešće porodici stradalog.

Iz ove kompanije navode da su na lice mjesta izašli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, službe Hitne pomoći, Okružno javno tužilaštvo i Komisija Željeznica Republike Srpske.

Uviđaj je završen, a redovno saobraćanje vozova na pruzi Prijedor-Omarska uspostavljeno je u 14.59 časova.

Putni prelaz Topolik osiguran je saobraćajnim znakovima na putu i trouglom preglednosti.

Željeznice Republike Srpske ponovo apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, budu odgovorni prema sebi i drugima, obavezno se zaustave ispred putnog prelaza i bezbjedno nastave vožnju nakon prelaska pruge.

Iz ove kompanije navode da je danas u 11.00 časova između stanica Čelinac – Јošavka došlo do loma druge osovine na pružnom vozilu.

– Bezbjednost željezničkog saobraćaj ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, a željeznički saobraćaj na pruzi Čelinac-Јošavka zatvoren je dok traju radovi na otpremanju pružnog vozila – navodi se u saopštenju.

RTRS.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare