Volvo povlači 100.000 automobila zbog kočnica - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Volvo povlači 100.000 automobila zbog kočnica

Volvo povlači više od 100.000 automobila širom sveta zbog potencijalnih problema sa sistemom automatskog kočenja, a obuhavćeni su svi aktuelni modeli.

Ovaj problem, za koji je proizvođač automobila potvrdio da je „redak“, utiče na funkciju automatskog kočenja, na primer kada sistem preuzme kontrolu u slučaju opasnosti. Problem se ne dešava kada vozač koči preko pedale kočnice.

Pogođeni automobili obuhvataju sve modele iz kataloga za 2023. godinu. Ukupno,106.691 automobil je povučen širom sveta. Vlasnici će biti kontaktirani radi besplatnog ažuriranja softvera da bi se rešio problem.

„Volvo Cars je povukao 106.691 automobil na brojnim tržištima širom sveta zbog potencijalnog problema sa softverom unutar modula za kontrolu kočnica. U retkim slučajevima, ovo može dovesti do gubitka funkcije elektronske podrške pri kočenju tokom vožnje, iako će sposobnost kočenja ostati preko pedale kočnice“, navodi se u saopštenju švedkso-kineske kompanije.

Volvo napominje da je bezbednost glavni prioritet ove kompanije i da se ovo pitanje shvata ozbiljno. „Pokrećemo ovo povlačenje kako bismo sprečili probleme i neprijatnosti za naše klijente“, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Nacionalnaklasa

Danas objavljeno

Moguće je – 300 KM/h za 10 sekundi

Zeljka

Otvorene narudžbe za Citroën ë-Jumper

Zeljka

Na prodaju Nissan Skyline GT-R koji je vozio Paul Walker u filmu “Fast & Furious”

Zeljka

Ostavite komentar