9. Februara 2023.

Volodin: Bajden se upisuje u istoriju kao terorista

“Ako je bivši predsednik SAD Hari Truman postao zločinac/ prestupnik jer je iskoristio atomsko oružje protiv civila u Hirošimi i Nagasakiju, onda je Bajden postao terorista jer je naredio uništenje energetske infrastrukture svojih strateških partnera Nemačke, Francuske i Holandije”, napisao je Volodin.

Predsednik SAD je, govoreći u Kongresu, rekao da američka nacija služi kao zvezda vodilja ovom svetu, što, prema rečima Volodina, podseća na izjave lidera Trećeg rajha. Gde vodi ta ideologija, kako navodi, pokazao je dobitnik Pulicerove nagrade Simor Herš koji je juče objavio da je sabotaža na Severnom toku odrađena po naredbi američkog predsednika lično.

Na ovaj način SAD zastrašuju svoje vazale, koji su odlučili da razvijaju privredu, rukovodeći se interesima sopstvenih građana, navodi Volodin i dodaje da bi objavljene činjenice o eksplozijama u Severnom toku trebalo da postanu osnova za međunarodnu istragu i privođenje Bajdena i njegovih saučesnika pred lice pravde, kao i isplatu odštete zemljama pogođenim terorističkim aktom.

Američki novinar, dobitnik Pulicerove nagrade Simor Herš, objavio je dan ranije članak u kojem se navodi da su američki ronioci tokom NATO vežbe “Baltops 22” u leto 2022. godine postavili eksploziv ispod Severnog toka, koji su Norvežani aktivirali tri meseca kasnije.

Američki predsednik odlučio je da uništi “Severni tok” posle više od devet meseci tajnih razgovora sa timom za nacionalnu bezbednost, rekao je Herš.

Kasnije je Pentagon rekao da SAD nemaju nikakve veze sa podrivanjima ruskih izvoznih gasovoda.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare