23. Maja 2023.

Volkswagen najavio premijeru Touarega

Naravno, reč je o modelu Touareg, koji već neko vreme nije u fokusu kompanije, ali i dalje ima vernu klijentelu.

To je model koji je donedavno bio poslednji iz Volkswagena sa V8 dizel motorom, a sada je i njega potisnula elektrifikacija.

Prema dostupnim informacijama, obnovljeni Touareg će biti prepoznatljiv po novim IQ.LIGHT HD matrix prednjim svetlima, dodatno povezanim svetlosnom trakom.

Novina je u tome što će na ovom modelu svetlosna veza kao polazne tačke imati donje ivice svetala, a ne, na primer, kao kod Golfa, gde su spojene gornje unutrašnje ivice.

Priča o svetlima, bar prednjim, završava se ranije poznatom informacijom, a to je da se svako svetlo sastoji od 19.200 LED dioda.

Sa novim svetlima dolaze i novi branici, a verovatno ćemo biti svedoci i redizajnirane rešetke hladnjaka.

Pozadi, najveća inovacija je osvetljeni logo brenda. Ovo će učiniti Touareg prvim evropskim modelom sa ovim dodatkom, za koji se očekuje da će se brzo proširiti na ostatak game.

https://twitter.com/volkswagen/status/1660582483555909635

Unutrašnjost se neće bitno razlikovati od aktuelnog modela. Volkswagen obećava mekše materijale, posebno na centralnom naslonu za ruke i središnjoj konzoli.

Multimedijalni sistem u novom izdanju donosi poboljšane glasovne komande i bežični Android Auto i Apple CarPlay.

Što se tiče bezbednosti, VW je otkrio da Touareg dobija senzor u krovu koji detektuje krovni kofer (ukoliko je postavljen) i zatim prema tome podešava ESC sistem.

Vazdušno vešanje je takođe revidirano.

Što se tiče pogona, treba reći da Touareg R eHybrid ostaje u ponudi. Trenutno, u kombinaciji sa 3.0 V6 benzinskim motorom, proizvodi 462 KS, a baterija od 17,9 kWh omogućava domet od 47 km.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare