13. Jula 2023.

„Vodovod“: Nove redukcije zbog neracionalne potrošnje vode

Iz preduzeća „Vodovod“ najavili su nove redukcije zbog neracionalne potrošnje vode.

-Svako drugo veče u 22 časa zatvaramo cjevovode prema Krminama i Aginom Selu da preusmjerimo određenu količinu vode prema Ljubačevu, Javoranima i Memićima. Redukcija će trajati do sutradan u 12 časova. Piskavica i Potkozarje – svako veče od 18 časova naveče do 7 ujutro. Slatina – svako veče od 20 do 8 časova sutradan – naveli su u saopštenju.

Napomenuli su da su navedene satnice kada zatvaraju i puštaju vodu, ali će situacija na terenu biti nešto drugačija, odnosno neće svi u isto vrijeme ostati bez vode, niti će je svi u isto vrijeme dobiti, što će biti uslovljeno brzinom praženjenja i punjenja sistema.

-Pošto prethodni apeli nisu urodili plodom, rezervoari Tunjice 1 i 2, Ramići i Prijakovci, ukoliko se hitno ne počne s racionalnom potrošnjom, mogu izdržati do večeras. Potrošači u višim zonama već osjećaju posljedice neracionalne potrošnje u vidu slabog pritiska. Slab pritisak je i u rubnim područjim grada, kao što su Jablan i Bukovica. Donja Kola i Rekavice takođe moraju da povedu računa o potrošnji. Željeli bismo još jednom da vam skrenemo pažnju na to da svi moramo biti odgovorni i solidarni ako želimo ne samo da redukcije prestanu, nego i da izbjegnemo gori scenario. Zato vas molimo – trošite vodu samo za potrebe domaćinstva i higijene – saopštili su iz „Vodovoda“.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare