8. Oktobra 2023.

Vlasnik se postaje tek nakon 12 mjeseci, a evo u čemu je caka

Porsche 911 S/T je uprkos početnoj ceni većoj od 290.000 evra vrlo tražena roba, a mnogi procenjuju da se radi o automobilu koji će se naći u brojnim garažama. Ipak, sretnici koji odvoje nemali iznos za ovaj prelepi 911 neće odmah postati vlasnici.

Ako se pitate zašto je to tako, odgovor daje Fran Moser, prvi čovek game modela 911 i 718. On je pojasnio da time žele sprečiti dalju preprodaju modela.

– Kada je 911 S/T – obeležavajući 60 godina 911 – najavljen, primili smo nezapamćen interes za automobil, daleko veći od broja namenjenog SAD-u – rekao je Moser za The Drive.

– Želimo osigurati da su automobili dostupni istinskim entuzijastima, da ih voze i uživaju u godinama koje dolaze. Iz tog razloga, oni kojima je dodijeljen 911 S/T u SAD-u moraće se pridržavati dogovorenog minimalnog perioda zadržavanja, postavljenog na godinu dana. U praksi će to značiti da će se automobili u SAD-u u početku iznajmljivati na to razdoblje pre prienosa vlasništva.

Prve isporuke modela očekuju se na proleće sledeće godine. Podsetimo, radi se o trenutno najskupljem novom Porscheu u ponudi i ujedno najpoželjnijem 911.

(Kurir.rs/Srbija Danas)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare