12. Maja 2023.

Vlasnici više od dva miliona Toyota u Japanu bili izloženi krađi podataka iz vozila

Podaci su ostali javni zahvaljujući problematičnoj postavki u okruženju spoljnog servera (takozvanog klauda), pa je bilo moguće da neželjeni korisnici saznaju podatke o lokacijama u kojima se vozilo nalazilo, identifikacione podatke spravica korišćenih u automobilima. Srećom, nisu dostupni nikakvi izveštaji u kojima bi se navodilo da je dolazilo do zloupotreba podataka, kazali su u kompaniji.

Ovim problemom su pogođeni klijenti kompanije koji su se opredelili za korišćenje mrežnih usluga kompanije T-Connect, i to počev od 2012. godine, do 17. aprila ove godine. Podatke o ovome je pružila sama Toyota, ujedno se izvinjavajući zbog toga što je uzrokovala problem. Iste sreće su bili i korisnici G-Linka, kao kompanije koja je pružala usluge sličnog tipa, samo vlasnicima premijum brenda Lexusa. Obezbeđivali su podršku tim ljudima u hitnim situacijama.

Toyota je navela da je već preduzela korake da spreči potencijalne neželjene i neovlašćene korisnike podataka. Istovremeno, pokrenuta je istraga u pogledu funkcionisanja informacionog okruženja koje je bilo pogođeno problemom. Tu priču vodi odeljenje Toyota Connected Corp.

AutoRepublika

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare