21. Februara 2023.

Vlada UK zamalo otkrila detalje o Nintendo Switch 2

Pojava tajnih informacija o uređajima je svakodnevna pojava i nijedan proizvođač ne uspeva da u potpunosti sakrije detalje od znatiželjnih internet istraživača.
Ipak, ovoga puta nam informacije o još uvek neobjavljenom uređaju dolaze iz potpuno neverovatnog izvora – vlade Ujedinjenog Kraljevstva. U pitanju je nova verzija popularne konzole, Nintendo Switch 2.

Ako se pitate zašto se MI6 bavi prenosivim igračkim konzolama, informacije zapravo ne dolaze iz špijunskog sektora vlade, već iz agencije za tržište i konkurenciju (Competition and Markets Authority), konkretno njihovog dokumenta koji se tiče predloga Microsofta za kupovinu kompanije Activision.

Ključna informacija se nalazi na 43. strani ovog povećeg dokumenta. Pri pominjanju cloud-gaming konkurencije Microsoftovog Xbox Game Pass servisa, dokument pominje da je Nintendo Switch Online “jedino dostupan na Nintendo Switch uređaju i [cenzurisano].”

Nintendo Switch 2 nije konkretno pomenut

Iako Nintendo Switch 2 nije izričito pomenut iz razumljivih razloga, cenzurisani deo otkriva dovoljno s obzirom na kontekst. Da bi ovaj misteriozni uređaj imao pristup Nintendo Switch Online – koji je trenutno jedino dostupan putem Nintendo Switch konzole – očekivano je da je u pitanju još jedan nepoznati Switch uređaj.

Nintendo Switch

Kako su ukazali na sajtu Ars Technica, Nintendo je prethodno iskazao nameru da nastavi sa nuđenjem pristupa Nintendo Switch Online svojim ”Integrisanim hardversko-softverskim igračkim sistemom naredne generacije” koji će biti objavljen nedefinisane 20XX godine. Drugim rečima – Nintendo Switch 2.

S obzirom na izvor i način na koji je rečenica o dostupnosti formulisana, logično je pretpostaviti da je ova informacija dobijena putem nekog zvaničnog regulacionog procesa. Ukoliko je to slučaj, Switch 2 bi mogao biti relativno blizu objave.

Naravno, moguće je da pomenuta agencija Ujedinjenog Kraljevstva mislila na nešto potpuno drugo. Npr. da bi Nintendo mogao objaviti svoju kolekciju retro igara za igranje na PC-u ili mobilnim uređajima. Microsoft i Sony su takođe pravili određene poteze ka PC tržištu u određenoj meri.

Mi naravno navijamo za Nintendo Switch 2 opciju, jer je ipak prošlo šest godina (ne računajući Nintendo Switch OLED) i vreme je za pravog naslednika.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare