Vjerovali ili ne, muškarci žude za ovakvim seksom, ali se stide da priznaju - BIGportal.ba
Ljubav i seks Magazin

Vjerovali ili ne, muškarci žude za ovakvim seksom, ali se stide da priznaju

Kada su u muškom društvu, pripadnici jačeg pola spremni su na hvalisanje svojim seksualnim dostignućima, a dobar deo njih će i preterivari u opisima ne bi li izazvali divljenje svojih prijatelja. Ali, kao što žene znaju, istina je često drugačija od njihovih priča.

Umesto maratonskog seksa i “spontanog” uništavanja kreveta usled burnog vođenja ljubavi, dobar deo muškaraca uglavnom želi – nežnost ispod pokrivača!

“Bilo bi me sramota da priznam prijateljima, ali nežno vođenje ljubavi mi je najdraže. Obožavam kad mi partnerka svojim pogledom i dodirima jasno daje do znanja da me želi i nije joj problem da preuzme inicijativu kako bi mi to pokazala”, priznaje jedan muškarac (34).

“Nemam ništa protiv seksa na brzaka, ali on nikada ne zadovolji moje najdublje potrebe. Najviše volim kad me nežno skine, ljubi po celom telu i kada polako dosegnemo orgazam. Tada se osećam da smo povezani, kao da smo jedno”, dodaje on.

Da su ovakva razmišljanja sve češća među muškarcima, potvrđuju i studije.

“Muškarci ne žele uvek da budu ti koji će inicirati seksualne odnose”, kaže dr Daun Majkl, klinički seksolog i autorka priručnika Intimacy Guidebook for Couples.

Ona objašnjava da ako muškarci moraju da iniciraju seks svaki put, počinju da se osećaju manje privlačno, a mogu da razviju i strah od lošeg “umeća” u spavaćoj sobi.

Uprkos velikoj popularnosti serijala poput “Pedeset nijansi sive”, dr Majkl je primetila da sve veći broj muškaraca žudi za totalno drugačijim stvarima.

“Neki muškarci vole kada su njihove žene dominantne, ali tu dominaciju ne sprovode na grub način. Naprotiv, dominiraju svojom brižnošću. O tome se retko kad govori, ali muškarci zaista žele nežnost u spavaćoj sobi. Žele intimnost s ženom kroz nežan seks prepun ljubavi. Žene zaboravljaju da su i muškarci emocionalna bića, a da je seks ogromna ekspresija intimnosti”, poručuje doktorka.

Foto: fizkes/shutterstock

Izvor: B92

Danas objavljeno

Pomjeraju se kazaljke na satu: Noćas prelazimo na ljetne računanje vremena

Zeljka

Riz Viterspun poslije 12 godina braka: “Biće to prijateljski razvod”

Zeljka

Porno zvijezda nastavlja da prijeti Trampu, ima dokaze: “Ovo će da boli”

Zeljka

Ostavite komentar