22. Jula 2023.

Vizuelna Bing Chat pretraga čak može i pretvoriti sliku u HTML kod

Jedno od unapređenja koje je dobio Microsoft AI četbot je vizuelna Bing Chat pretraga koja, između ostalog, može pretvoriti sliku u funkcionalan HTML program.

Osim analiziranja konteksta slike, njenog tumačenja i odgovaranja na pitanja o njoj, vizuelna Bing Chat pretraga može i pretvoriti sliku u HTML kod, objavio je Microsoft na svom blogu. Nova alatka veštačke inteligencije ove kompanije tako mnogima može pomoći u poslu, ali izgleda da je i korak bliže tome da ih od ljudi preotme.

Uz najavu nove tehnologije koja pruža veću privatnost u dopisivanju sa četbotom, omogućavajući da uz doplatu verzija Bing Chat Enterprise štiti podatke koje razmenjujete sa njim, stigla je i vizuelna pretraga besplatna za sve korisnike.

Video kojim je kompanija najavila funkciju prikazuje šta sve ovako ojačani Bing Chat može da uradi i to zaista deluje impresivno, posebno ukoliko uzmemo u obzir i da najpopularniji četbot ChatGPT nema takvu funkciju.

Kako vizuelna Bing Chat pretraga pretvara sliku u HTML

Naime, veštačka inteligencija na video snimku uspeva da pretvori sliku na kojoj je okvirno ručno nacrtan korisnički interfejs programa, u zapravo funkcionalni HTML kod. U polju za zahteve četbotu, prezenter je zamolio Bing Chat da generiše HTML kod na osnovu slike koju je ubacio, kao i da koristi CSS, kako bi sve to izgledalo „kul“.

Nekoliko sekundi kasnije, veštačka inteligencija je isporučila desetine linija koda na osnovu specifikacija koje je dobila u upitima. Kao i svi ostali odgovori četbota, i ovi kodovi mogu se iskopirati i potom „nalepiti“ tamo gde je potrebno, što je delom demonstrirao i prezenter na video snimku.

Osim ove zanimljive specifičnosti, nova alatka se takođe može koristiti i na druge načine, tvrdi kompanija.

Naime, bilo da putujete u novi grad i zanima vas arhitektura određene zgrade ili ste kod kuće i pokušavate da smislite ideju za ručak na osnovu dostupnih namirnica, probajte da ubacite sliku onoga što vidite u Bing Chat i pitajte ga da vam pomogne.

Funkcija je dostupna na desktop verziji kao i na mobilnoj aplikaciji za sve korisnike, a kompanija tvrdi da radi na tome da je prenese i u novi Bing Chat Enterprise.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare