23. Maja 2023.

Visoki izrez ne mora biti vulgaran: Haljina koja je zaustavila saobraćaj u Kanu

Rosie Huntington-Whiteley blistala je na crvenom tepihu na 76. filmskom festivalu u Cannesu uoči premijere trilera Club Zero austrijske redateljice Jessice Hausner.

Odgovorni krivac je italijanski dizajner Pierpaolo Piccoli, koji je osmislio tu glamuroznu kreaciju za proljetnu couture kolekciju modne kuće Valentino, čiji je kreativni direktor od 2008. godine.

Zahvaljujući njegovom krojačkom majstorstvu i velikoj bijeloj mašni koja je lukavo pozicionirana na predjelu boka i struka – ovaj odvažni model haljine s visokim izrezom na prednjem dijelu i otvorenim leđima ipak nije otkrio previše.

Britanska manekenka nije imala problema s haljinom ni kada je hodala po stepeništu ispred kultne dvorane Palais des festivals.

Naprotiv, 36-godišnja Rosie Huntington-Whiteley odisala je profinjenom senzualnošću, a mnogi bi rekli i zaustavila saobraćaj na crvenom tepihu svojom pojavom.

Izdanje je to koji brojni modni znalci uspoređuju s pojavom Belle Hadid u Cannesu 2016. godine na premijeri filma “Nepoznata djevojka”, kojom je dominirala crvena haljina Alexandera Vauthierea, a koja joj je donijela planetarnu slavu.

Rosie Huntington-Whiteley svoju je francusku modnu bajku zaokružila klasičnim parom crnih salonki i s nekoliko upečatljivih komada nakita, uključujući i viseće dijamantne naušnice.

Azra.ba

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare