Više od sata kasnila sjednica na kojoj bi trebalo da se raspravlja o poskupljenjima vode, grijanja i odvoza smeća - BIGportal.ba
Banja Luka

Više od sata kasnila sjednica na kojoj bi trebalo da se raspravlja o poskupljenjima vode, grijanja i odvoza smeća

Sa sat i po zakašnjenja počela je sjednica Skupštine grada na kojoj se raspravlja o poskupljenju vode, grijanja i odvoza smeća.

Sa dnevnog reda skinuta je tačka dnevnog reda o regulisanju prava i obaveza u vezi sa izgradnjom sportskog objekta u Banjaluci. Odbornici bi, ako usvoje dnevni red, raspravljati o zaključcima o davanju saglasnosti na povećanje varijabilnog dijela jedinstvene cijene vode i uvođenju distributivnog troška, davanju saglasnosti na povećanje cijene prikupljanja i odvoza komunalnog otpada i davanju saglasnosti na povećanje cijena proizvodnje i isporuke toplotne energije. Na dnevnom redu je ostala odluka o odobravanju tekućeg granta privrednom društvu Eko toplane Banjaluka, te dopunjen novom tačkom o izmjeni odluke o javnom vodovodu i javnoj kanalizaciji.

Odbornik Saša Lazić poručio je kako je neozbiljno ponašanje odbornika.

-Na dnevnog redu su zeznute odluke prema građanima, a mi se sat i po se okupljamo. Ne možemo da sakupimo ljude za kvorum. Ovo je neozbiljno i neodgovorno – rekao je on i dodao da neće podržati tačke dnevog reda o poskupljenjima.

-Glasaću protiv. To su prežestoki udari na budžete građana – poručio je Lazić.

Gradski menadžer Bojan Kresojević poručio je kako je važno razgovarati o svim tačkama dnevnog redu, te da bi nedonošenje ovih odluka moglo da ugrozi funkcionisanje komunulanih preduzeća i usluga.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Јako nevrijeme u Banjaluci, na Kozari led

Vanja A

Kastrum oživio duh viteštva na banjalučkom Kastelu

Vanja A

Saborni Hram Hrista Spasitelja: Sutra u 18.00 časova služenje molebana za Kosovo i Metohiju

Zeljka

Ostavite komentar