27. Septembra 2023.

Više od polovine američkih senatora demokrata traži ostavku Boba Menendeza

Dan nakon obelodanjivanja optužbi za primanje mita, 26 senatora zatražilo je da se Menendez povuče sa položaja.

Više od polovine svih američkih senatora iz redova Demokratske stranke pozvalo je senatora Boba Menendeza da podnese ostavku nakon federalnih optužbi koje njega i njegovu suprugu terete za primanje mita od tri biznismena iz Nju Džersija.

Menendez je izjavio da namerava da ostane u Senatu i bori se protiv optužbi, prenosi agencija Rojters.

Mendendezove kolege demokrate u Senatu uglavnom se nisu oglašavale kada je u petak obelodanjeno da je protiv njega pokrenuta krivična prijava, ali samo dan kasnije 26 senatora iz njegovog senatorskog kluba izjavilo je da bi ovaj uticajni senator trebalo da se povuče sa položaja.

U Senatu demokrate imaju tesnu kontrolu, sa 51 senatorom, uključujući tri nezavisna koji obično glasaju uz demokrate, dok republikanci imaju 49 senatora.

Kako se podseća, senator Menendez optužen je za primanje mita u zamenu za korišćenje svog političkog uticaja s ciljem da pomogne egipatskoj vladi.

Demokratski senator Kris Marfi, koji predsedava senatskom komisijom za Bliski istok u okviru Odbora za spoljne poslove, izrazio je nadu da će nadležna komisija ispitati navode o umešanost Egipta u ovaj slučaj.

Američki tužioci objavili su krajem prošle nedelje optužnicu koja tereti Menendeza da je prihvatio da primi zlatne poluge i stotine hiljada dolara u gotovini u zamenu za korišćenje svog političkog uticaja za pomoć egipatskoj vladi.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare