26. Aprila 2023.

Više od 100 domaćinstava u Bistrici dobilo vodu i besplatne priključke

“Na ovo smo čekali od 2010. godine. Snalazili smo se na sve načine za vodu”, rekao je Nenad Lolić iz Bistrice.

Sa njim je saglasan i mještanin Savo Kovačević.

“Ovo za nas znači puno, znači sve. Poslije mnogo godina rješavamo ovaj problem. Imali smo neke vodovode, ali to je bilo nedovoljno da bi se živjelo u ovom selu”, rekao je Kovačević. 

Kako je dodao, veliki plus za sve mještane su besplatni priključci, jer, kako kaže, sada neće morati da izdvajaju oko 1.000 KM za njih.

Iz Savjeta mjesne zajednice Bistrica ističu da im je prije 13 godina obećano da će imati uredno vodosnabdijevanje.

Ovu mjesnu zajednicu posjetio je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, sa saradnicima, koji je naglasio da je cilj gradske administracije da riješi probleme sa vodosnabdijevanjem na teritoriji cijelog grada.

“Po preuzimanju odgovornosti za najveći grad Srpske, a to je naša Banjaluka, naslijedili smo to da hiljade kuća u selima i zaseocima nemaju vodu. Tako je bilo u Lukajićima, na Čokorima, u Talićima, Telićima, Polićima, Stanivukovićima, Lovrićima i u cijelom ovom dijelu Bistrice”, rekao je Stanivuković.

Dodao je da su takvu situaciju zatekli po dolasku na čelo grada i u Slavićkoj, Bronzanom Majdanu, Racunama.

“Ranije sam takođe isticao da je lijepo dobiti vodu, ali nakon toga dođu problemi kada treba da platite priključak. Zbog toga smo donijeli odluku da ti priključci budu besplatni, a reakcija ovih ljudi ovdje dokaz je da to njima mnogo znači”, kazao je Stanivuković. 

Kako je naglasio, besplatan priključak za vodovodnu mrežu, kao i mnoge druge pogodnosti za mještane, bile su san.

“Tako je bilo i za besplatne priključke na kanalizacionu mrežu, besplatne udžbenike, javni prevoz za dio penzionera, a radimo na tome da bude u potpunosti besplatan. Dodatno, sada pripremamo odluku za besplatne građevinske dozvole za gradnju kuća i slično. To je prosto jedan san, da kada kažete da će to biti java, vama se smiju”, rekao je Stanivuković.

U septembru prošle godine počela je izgradnja sekundarne vodovodne mreže u MZ Bistrica, kako bi bilo obezbijeđeno uredno vodosnabdijevanje za više od 100 domaćinstava u zaseocima Dvorani, Talići, Telići, Stanivukovići, Kovačevići i Polići.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare