4. Oktobra 2023.

Više javno tužilaštvo najavilo žalbu na sudsku odluku o puštanju Radoičića

Radoičić je juče na saslušanju negirao sve optužbe

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu će se žaliliti na odluku suda o neodređivanju pritvora Milanu Radoičiću koji se tereti za više krivičnih dela u vezi oružanog sukoba, 24. septembra u Banjskoj, na severu Kosova i Metohije.

Viši sud u Beogradu je ranije danas saopštio da je odbio predlog VJT za određivanje pritvora Radoičiću i da mu je zabranio da napusti Srbiju. U VJT su agenciji Beta kazali da će, po prijemu rešenja Višeg suda, uložiti žalbu.

Viši sud je saopštio da sudija za prethodni postupak, nakon saslušanja okrivljenog Milana Radoičića odbio predlog VJT za određivanje pritvora zbog opasnosti od bekstva.

“Prema Milanu Radoičiću određena je mera zabrane napuštanja boravišta kojom mu je zabranjeno da bez odobrenja suda napusti teritoriju Srbije”, piše u saopštenju.

Po odluci suda, zabranjen mu je odlazak na teritoriju KiM, te mu je naloženo da se svakog 1. i 15. u mesecu javlja nadležnoj policijskoj stanici.

Od njega je privremeno oduzet pasoš Srbije, a upozoren je da mu se može odrediti pritvor ukoliko prekrši izrečene zabrane i obaveze.

On se tereti za izvršenje više krivičnih dela i to: “nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija”, “učestvovanje u grupi”, i “teško delo protiv opšte sigurnosti”.

Radoičić je juče, kako je saopštilo VJT, na saslušanju negirao sve optužbe. U oružanom sukobu Srba i policije takozvanog Kosova u Banjskoj stradali su jedan kosovski policajac i trojica Srba.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare