20. Juna 2023.

Više djece povrijeđeno na trampolini u banjalučkom parku

Kako je kazao jedan roditelj za “Nezavisne novine”, u nekoliko navrata, na istoj trampolini svakodnevno odrasla djeca, starija od 14 godina, neodgovornim ponašanjem ugrožavaju zdravlje manje djece.

“Nekoliko djece bilo je ljekarski zbrinuto”, rekao je ovo roditelj koji živi prekoputa parka “Mladen Stojanović” i koji boravi često sa djetetom na ovom igralištu.

Kako on kaže, može svjedočiti da je broj povrijeđene djece višestruko veći od podataka koje ima Službe hitne pomoći Doma zdravlja Banjaluka, jer sve povrede nisu prijavljene Domu zdravlja.

“Pokušao sam se obratiti pismeno Komunalnoj policiji, ali, nećete vjerovati, e-mail im ne radi u 2023. godini”, naveo je on sa čuđenjem.

Dodaje da je napravljen propust prilikom puštanja trampoline u rad.

“Nisu označena nikakva uputstva i pravila korištenja ove sprave koju djeca često posjećuju, rekao je on zabrinuto, jer ni roditelji, ali ni djeca, nisu upućeni u korištenje ove sprave za dječju igru, te je dodao da ovom prilikom apeluje da se pokrene neka inicijativa prema nadležnima.

“Potrebno je da se nešto uradi na vrijeme, a ne da bude kasno pa da se svi hvatamo za glavu kada se nešto veoma loše desi”, rekao je ovaj roditelj.

Dom zdravlja Banjaluka potvrdio je za “Nezavisne novine” da je bilo nekoliko intervencija zbog povreda djece na trampolini u parku “Mladen Stojanović”.

“Bilo je nekoliko intervencija u zadnja dva mjeseca. Bilo je ukupno šest do sedam slučajeva”, rekli su iz Doma zdravlja.

Dodaju da su kod djece najčešće bili povrijeđeni ručni zglob, skočni zglob, zatim povrede podlaktice i lakta.

Podsjećamo da se na istoj trampolini prije nekoliko dana desio vandalizam te je na ovoj imovini načinjena materijalna šteta.

“Na novoizgrađenom igralištu u parku ‘Mladen Stojanović’ nesavjesni pojedinci ili više njih oštetili su trampolinu. Struktura materijala od kojeg je sačinjena ova trampolina izuzetno je čvrsta, što upućuje na to da je oštećenje nastalo vandalskim djelovanjem, zbog čega ćemo zatražiti od nadležnih organa da pokrenu istragu s obzirom na to da je prostor parka pod video-nadzorom”, rekli su ranije iz Gradske uprave.

Iz Komunalne policije juče nisu odgovorili ni na pitanje “Nezavisnih”.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare