30. Augusta 2023.

Vilander: Novaka publika podržava više nego ikad

Mats Vilander, nekada prvi igrač sveta, smatra da je Novak Đoković u drugačijijoj situaciji sada u rivalstvu sa Alkarasom.

Šveđanin je u razgovoru za “Ekip” rekao kako ima osećaj da Novak sada uživa daleko bolji status kod navijača kada igra sa Alklarasom, nego što je to bilo kada bi se sastajao sa Federerom i Nadalom.

Jedan element koji menja stvar za Noleta je da ga publika sada podržava više nego kada je igrao protiv Rodžera ili Rafe. Protiv ove dvojice, tu je bio poražen unapred. Pre svega jer je uništio rivalstvo koje su svi voleli“, smatra Vilander.

Mats, koji i ove sezone prati dešavanja na US Openu za Eurosport, smatra da publika ima više simpatija za Novaka kako se bliži kraj njegove karijere.

Sličnog mišljenja bili su i pojedini američki kolumnisti, “Njujork Post” je doneo tekst u kom je konstatovao da je publika na stadionu “Artur Eš” bila uz Novaka i da on sada tamo uživa velike simpatije.

Emocionalni kontekst je sasvim drugačiji protiv Alkarasa. To Novaka čini srećnijim i to se pokazuje na terenu. Siguran sam da je osetljiv na ove znake popularnosti“, zaključio je Vilander.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare