6. Decembra 2023.

Vikipedija objavila 25 najgledanijih stranica u 2023: Prvi ČetGPT

Višejezična internetska enciklopedija Vikipedija objavila je spisak 25 stranica koje su najviše puta pregledane i navela da se na prva tri mesta nalaze ČetGPT, Openhajmer i zabava u Indiji.

Spisak je pokazao da raste zanimanje za inovacije, veštačku inteligenciju, ljude koji su preminuli ove godine, prenosi Si-En-EN.

Prema podacima, Vikipedija koju vodi neprofitna fondacija Vikimedija je do sada u 2023. godini imala više od 84 milijarde pregleda stranica, od kojih je ČetGPT na prvom mestu sa 49,4 miliona pregleda.

“Jasno je da su ljudi želeli da bolje razumeju istoriju i kontekst koji stoji iza ČetGPT tehnologije dok su eksperimentisali sa njom”, rekla je Anuša Alikan, direktorka za komunikacije fondacije Vikimedija i dodala da “Vikipedija igra ključnu ulogu u obuci gotovo svakog velikog jezičnog modela”.

Kako se navodi, publika Indije i Jugoistočne Azije izvršila je veliki uticaj na listu 2023. godine, pošto su petinu liste činili mediji iz tog regiona i same Indije.

Među najgledanijih 25 stranica, osim ČetGPT, našli su se preminuli u 2023., Openhajmer, Svetsko prvenstvo u kriketu, Indijska premijer liga, indijski filmovi Javan i Patan, Tejlor Svift, film Barbi, Kristijano Ronaldo, Lajonel Mesi, Premijer Liga, Metju Peri, SAD, Ilon Mask.

Na listu su i film Avatar, Indija, Liza Meri Prisli, Čuvari galaksije, ruska vojna operacija u Ukrajini, Endrju Tejt.

RTbalkan.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare