14. Aprila 2023.

Viki Miljković: Sa zadovoljstvom kuvam za svoju porodicu

U domu pevačice Viki Miljković se poštuju običaji, a sada će, kao i svaka domaćica u Srbiji, tradicionalno pripremati uskšnja jaja, kao i uskršnju trpšezu u nedelju-

– Od kad znam za sebe, još od kad sam bila dete bilo je tako i ja sada tako učim moje dete i nadam se da će i oni nastaviti tu porodičnu tradiciju. Inače, ja sam neko ko mnogo voli i poštuje tradiciju i običaje. To držim i kod nas u kući, ali volim da se raspitam za tuđe i da znam kako je – sa osmehom je rekla Viki za Grand.

Pevačica je objasnila da najviše voli crvena jaja, ali interesantno joj je i da eksperimentiše:

– Donela sam neke boje iz inoststranstva jer ja to volim da isprobam, ali najviše volim da farbam crvena jaja, to prvo. I ono što je jako zdravo je lukovina, ljuspice luka se potope u toplu vodu i stoje celu noć, ta jaja su mi najslađa i to je nešto što je obavezno. Naravno, volim da ima i drugih boja, pogotovo onih svetlijih. Nekada sam crtala i pisala, stavljala travčice, a možda ću i sad – otkrila je Violeta za pmenute medije.

Viki i njena porodica poste ceo post, a kako je sa juga Srbije koji je pozant po ukusnoj hrani, pevačica priprema bogatu trpezu za nedelju.

– Mi postimo ceo post i onda jedva čekamo i radujemo se Uskrsu. Imamo ta neka tradicionalna jela koja se prave samo za Božić ili za Uskrs. Mi na jugu smo navikli da je predjelo kao glavno jelo (smeh), više vrsta sireva, suhomesnato, pite, gibanice, salate, kajmak, sir. Ali nam posle predjela treba pauza da bi nastavili dalje. Naravno, domaća supa je tu i mi Nišlije volimo da napunimo paprike, pa zatim meso, pasta. Ma kod mene to traje ceo dan, od deset ujutru do sedam uveče – ispričala je sa širokim osmehom.

– Tada nemam žene koje mi inače pomažu, svako je u svojoj kući. Ja sa zadovoljstvom kuvam za svoju porodicu i prijatelje- priznala je članica žirija „Zvezda Granda“.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare