26. Septembra 2023.

Vidovita Hilari: Putin će se umiješati u američke izbore 2024. godine

Klintonova je pozvala Amerikance da se odupru navodnoj tiraniji ruskog “autoritarnog diktatora”, kao i njegovih “apologeta i pomagača”.

Bivši kandidat za predsednika SAD Hilari Klinton “predvidela” je da će se ruski predsednik Vladimir Putin umešati u američke izbore 2024. godine, ponavljajući tako nikad dokazane optužbe iz 2016. i 2020. godine.

“Rusi su se pokazali kao prilično vešti u mešanju i ako (Putin) bude imao šansu, uradiće to ponovo”, navela je Klintonova, insistirajući da ruski lider, koga je njen izborni tim 2016. optužio da podržava njenog protivnika Donalda Trampa, “mrzi demokratiju”.

On posebno mrzi Zapad i nas, rekla je Klintonova u intervjuu sa bivšom portparolkom Bele kuće Džen Psaki, dodajući da Putin stoji iza strategije koja ima za cilj da “naškodi i podeli” SAD.

Klintonova je pozvala Amerikance da se odupru navodnoj tiraniji ruskog “autoritarnog diktatora”, kao i njegovih “apologeta i pomagača”.

“Moramo da odbacimo tu vrstu puzećeg fašizma ljudi koji su zaista spremni da njihovo mišljenje i glasove kontrolišu samozvani diktatori”, dodala je. 

Potpuna besmislica

Nakon što je prošle godine napustila Belu kuću, Psaki je otkrila javnosti da je administracija predsednika Džozefa Bajdena pokušavala da kontroliše narativ o kovidu 19 na društvenim mrežama 2021. godine, priznajući da je vlada “označavala objave koje su problematične za Fejsbuk”.

Kasnije se ispostavilo da je više vladinih agencija imalo predstavnike koji se redovno sastaju sa ljudima iz kompanija – vlasnika društvenih mreža, kako bi tražili uklanjanje sadržaja, uklanjanje profila korisnika i promociju sadržaja koji se smatra povoljnijim za Vašington.

Na Istočnom ekonomskom forumu ranije ovog meseca, Putin je osudio Bajdenovu administraciju kao beznadežno korumpiranu i angažovanu u političkom progonu, tvrdeći da je kampanja protiv Trampa razotkrila “trulost američkog političkog sistema, koji ne može da uči druge demokratiji”.

Putin je podsetio da su optužbe o ruskom mešanju koje su protiv Trampa izneli Klintonova i drugi – za koje je kasnije otkriveno da su zasnovane na nezakonitim nalozima za nadzor, lažnim dojavama i falsifikovanim dokazima – bile “potpuna besmislica”.

Specijalni savetnik Ministarstva pravde Džon Daram utvrdio je da je istraga FBI o navodnim Trampovim ruskim vezama manjkava, zaključivši u izveštaju da se agencija oslanjala na veoma sumnjive izvore iz tabora Klintonove i drugih Trampovih političkih protivnika.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare