12. Aprila 2023.

Video igre konzumira 3,7 milijardi ljudi, ali nisu svi strastveni gejmeri

Ovaj broj predstavlja gotovo polovinu globalne populacije, dok dok su video igre postale prisutne svuda. Međutim, u realnosti konkretna glavna baza potrošačke publike za video igre čini svega 10% od tih 3,7 milijardi.

Trenutno, najveći fokus ključne gejming industrije je da cilja 300 miliona korisnika koji se fokusiraju na hardver. U pitanju su oni koji kupuju određene sisteme i platforme kako bi igrali video igre, bilo da su u pitanju konzole ili gejming PC.

Pomenuta publika raste, ali ni izbliza onoliko koliki rast beleži globalna gejming publika, koja se vodi mogućnošću igranja na mobilnim telefonima.

Istraživanje pokazuje da se tokom narednih 10 godina otvara mogućnost izmene hardvera koji se koristi za gejming, jer sve više uređaja pokušava da dosegne veću publiku. Ovo bi moglo da pojača platforme za gejming u oblaku, kao i hibridne ekosisteme koji nude više stilova gejmpleja.

Na tržištu konzola, Nintendo je izdvojen kao jedina kompanija koja je zabeležila značajan rast publike tokom poslednjih godina, zahvaljujući svojoj Nintendo Switch konzoli.

Telefoni sa ekranima osetljivim na dodir služe kao glavno sredstvo konzumiranja igara za milijarde globalnih korisnika. Naredni cilj industrije video igara biće kako da te potrošače ubede da pređu na sledeći nivo u konzumiranju igara.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare