8. Augusta 2023.

Veseli banjalučki karavan u Brodu, Šamcu, Vukosavlju i Modriči

Počela je raspodjela očuvanih kompleta udžbenika koje Grad Banja Luka poklanja učenicima osnovnih škola iz drugih opština Republike Srpske.

Tako je juče Veseli banjalučki karavan obišao opštine Brod, Šamac, Vukosavlje i Modriču, a predstavnici Odjeljenja za društvene djelatnosti podijelili su udžbenike osnovnim školama za učenike od petog do devetog razreda.

Već sutra, 8. avgusta, Veseli Banjalučki karavan uputiće se u opštine Osmaci, Bratunac, Ugljevik, Istočna Ilidža, Čajniče i Han Pijesak, dok je u četvrtak, 9. avgusta, planiran transport udžbenika u Srbac i Krupu na Uni.

Nakon toga, u petak 11. avgusta, planirana je isporuka udžbenika osnovnim školama u opštinama Kupres, Ljubinje i Bileć, a udžbenike će ove godine dobiti i učenici od petog do devetog razreda u opštinama Čelinac, Kotor Varoš i Teslić, i to u utorak, 22. avgusta.

Učenici iz opština Kneževo i Oštra Luka će takođe dobiti udžbenike, a oni su samostalno organizovali preuzimanje istih.

Važno je napomenuti da će, u slučaju eventualnih izmjena rasporeda transporta, novi termini biti blagovremeno objavljeni na stranici Grada.

Podsjećamo, Grad Banja Luka već treću godinu za redom obzbjeđuje besplatne udžbenike za banjalučke osnovce od petog do devetog razreda, a od prošle godine uspostavljena je i praksa da se očuvani kompleti udžbenici preusmjere drugim opštinama Republike Srpske.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare