24. Jula 2023.

Veljoviću određen pritvor, advokat otkrio za šta se sumnjiči

Nekadašnjem direktoru Uprave policije Crne Gore Veselinu Veljoviću, koji je uhapšen jutros, nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu određeno je zadržavanje do 72 sata.

Njegov branilac, advokat Nikola Martinović, rekao je novinarima nakon saslušanja da SDT sumnjiči Veljovića da je pomogao Aleksandru Mrkiću da izvrši krijimčarenje, ali ga ne tereti da je učestvovao u krijumčarenju, već da je dao neke informacije.

“Dokazi upućuju da je Veljović protiv Mrkića vodio više akcija i nema sumnje da je Veljović na bilo koji način pomogao Mrkiću. SDT je saopštilo Veljoviću da sumnja da je određene povjerljive informacije davao Mrkiću. Od jutros do 14 sati je pretresano više objekata Veselina Veljovića. Policija tokom pretresa nije našla ništa. Saopštila je policija da traži velike količine novca, nakit, satove, sudska dokumenta… Ništa od toga nije nađeno. Veljović je kazao tužiocu da nikad nije prekršio zakon. Ovo krivično djelo je iz doba kada Veljović nije bio direktor UP, već savjetnik. Saslušao ga je tužilac Jovan Vukotić”, rekao je advokat Martinović, prenio je portal podgoričkog Dana, prenosi Tanjug.

U akciji Specijalnog policijskog ođeljenja, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva i u saradnji sa EUROPOL-om, jutros je uhapšen i Mujo Nikočević. Slobode je lišen i Nikola Mrkić, dok se još uvijek potražuje za njegovim bratom Aleksandrom Mrkićem.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare