14. Aprila 2023.

Veliki požar na Velikokladuškoj tvrđavi, vatrena stihija zahvatila kulu

Prema prvim informacijama, kako saznaje Klix.ba, udar groma je izazvao požar s obzirom da je oko 16 sati veliko nevrijeme zahvatilo Veliku Kladušu.

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika/veliki-pozar-na-velikokladuskoj-tvrdjavi-vatrena-stihija-zahvatila-kulu/230414174?fbclid=IwAR1smllNmpBrAyJbJebx6jA21J-0wsbcIyoEzMuWb9_IL6O_SzHxsA4TLO0#brid_cp_Brid_81485465

Glasnogovornik MUP-a Unsko-sanskog kantona Bahrudin Dželalagić kazao nam je da je u 16:07 sati na Starom gradu u Velikoj Kladuši prijavljen veliki požar na jednoj od kula.

“Vatrogasci su intervenisali i požar je lokalizovan. O događaju je obaviješten i tužitelj, a uviđaj je u toku”, rekao je za Klix.ba.

Foto: Ademir Veladžić/Klix.ba (Foto: Klix.ba)

Foto: Ademir Veladžić/Klix.ba (Foto: Klix.ba)

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika/veliki-pozar-na-velikokladuskoj-tvrdjavi-vatrena-stihija-zahvatila-kulu/230414174?fbclid=IwAR1smllNmpBrAyJbJebx6jA21J-0wsbcIyoEzMuWb9_IL6O_SzHxsA4TLO0#brid_cp_Brid_81485100

Velikokladuška tvrđava ili Stari grad Velika Kladuša nastao je u periodu srednjeg vijeka na području općine Velika Kladuša. Smještena je na brežuljku iznad desne obale Grabarske, pritoke Kladušnice.

vrđava je preuređena u turistički i ugostiteljski objekat.

Foto: Klix.ba/Čitatelj

Foto: Klix.ba/Čitatelj

Danas Stari grad najviše liči na hotelsko-turistički kompleks, dok nekoliko starih haubica, poredanih ispod tvrđave, na Mejdanu, podsjeća da su se ovdje nekad vodile teške borbe.

Foto: Ademir Veladžić/Klix.ba (Foto: Klix.ba)

Klix.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare