13. Aprila 2023.

“Veliki brat” u automobilu: Vozači koji često prave prekršaje dobiće nadzorni uređaj?

Pomoću takvog uređaja za snimanje može se pratiti njihovo ponašanje u vožnji, a sudija će odlučivati ko mora da ima takvu kutiju, piše Rtl nieuws.

Plan za to dolazi od Fonda za podršku žrtvama, uz podršku Centralnog biroa za vozačke ispite (CBR) i obezbediće da počinioci odmah predaju svoju vozačku dozvolu ako ponovo učine prekršaj.

Prema rečima direktorke Fonda za podršku žrtvama Ineke Sibesme, ozbiljni incidenti često uključuju malu grupu počinilaca koji često ponovo prave iste prekršaje.

Ovom merom, Fond se nada da će broj poginulih na putevima smanjiti za četvrtinu. Konkretno, u Holandiji to znači oko 150 smrtnih slučajeva godišnje. Prema rečima Sibesme, to je neophodno jer je broj poginulih na putevima poslednjih godina ponovo u porastu.

Prema njenim rečima, loše je to što se saobraćajnim recidivistima, nakon vraćanja vozačkih dozvola, dozvoljava da voze bez daljeg nadzora.

Trenutno je u toku izrada plana zakona, a ovog leta počinje probni period tokom kojeg će se sa uređajem tri meseca voziti dvadeset vozača. Kutija prati sve aktivnosti vozača, brzinu, ubrzanje…

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare