14. Juna 2023.

Velike mašine i oblak prašine: Pogledajte šta je ostalo od hotela “Palas”

Dalje u članku stoji da: “Ako se građevinski radovi budu odvijali utvrđenom dinamikom, već će u januaru 1987. godine hotel u novom ruhu primiti prve goste”.

Iako je plan predviđao da “Palas” prve goste primi početkom 1987. godine, do toga nije došlo.

Gradnja nije završena ni u narednih nekoliko godina, a svi planovi prekinuti su kada su u Bosni i Hercegovini započela ratnja zbivanja.

Nakon rata, “Palas” je privatizovan, te ga je kupila kompanija “Zepter”, biznismena Filipa Ceptera.

U Banjaluci je trenutno u toku rušenje starog hotela na čijem bi mjestu prema riječima gradonačelnika Draška Stanivukovića trebalo da nikne “novi simbol Banjaluke”.

Velike mašine, oblak prašine i zvuk lomljenja betona privlači pažnju svih prolaznika.

Mnogi građani se zaustavljaju na trgu kako bi snimili i fotografisali rušenje nezavršenog zdanja koje je 38 godina stajalo u centru grada na Vrbasu.

Dalje u članku stoji da: “Ako se građevinski radovi budu odvijali utvrđenom dinamikom, već će u januaru 1987. godine hotel u novom ruhu primiti prve goste”. Iako je plan predviđao da “Palas” prve goste primi početkom 1987. godine, do toga nije došlo. Gradnja nije završena ni u narednih nekoliko godina, a svi planovi prekinuti su kada su u Bosni i Hercegovini započela ratnja zbivanja. Nakon rata, “Palas” je privatizovan, te ga je kupila kompanija “Zepter”, biznismena Filipa Ceptera. U Banjaluci je trenutno u toku rušenje starog hotela na čijem bi mjestu prema riječima gradonačelnika Draška Stanivukovića trebalo da nikne “novi simbol Banjaluke”. Velike mašine, oblak prašine i zvuk lomljenja betona privlači pažnju svih prolaznika. Mnogi građani se zaustavljaju na trgu kako bi snimili i fotografisali rušenje nezavršenog zdanja koje je 38 godina stajalo u centru grada na Vrbasu.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare