24. Maja 2023.

Velika akcija policije – sedmorica uhapšena zbog vređanja Vinisijusa

Vinijsus je bio na udaru navijača Valensije koju ga vređali na rasnoj osnovi i zasad su trojica provokatora uhapšena u tom gradu.

Četvorka koja je “pala” u Madridu su navijači Atletika. Oni su u januaru na jedan od nadvožnjaka u blizini trening centra Reala obesili lutku kojoj su obukli dres Vinisijusa. Čekalo se pet meseci da budu uhapšeni. Inicijalna kapisla za tako nešto bile su scene koje su se desile za vikend na “Mestalji”.

Hapšenja su izvedena posle bure koja se podigla u Španiji i Evropi nakon meča Valensija – Real na kojoj je brazilski fudbaler pretrpeo teške rasističke uvrede.

Oglasio se i predsednik Brazila Luiz Injasio Lula da Silva i izrazio zabrinutost za Vinisijusa koji je u Španiji meta huligana na gotovo svakom gostovanju.

Maltene od dolaska u Španiju, a stigao je iz Brazila pre pet godina, je na udaru tih ljudi. Sada više nego ikad jer i svojim golovima podstiče takve reakcije protivničkih navijača.

Posle svakog ovakvog incidenta Vinisijus je kritikovao Španiju kao državu zbog nedostatka reakcije, a isto se zapitao i danas – pošto je okačio kompilaciju uvreda koje je trpeo ove sezone.

U Valensiji, jedan navijač ga je nazvao majmunom i imitirao majmuna iza gola, zbog čega je Vinisijus u jenom trenutku krenuo da napusti teren, pa se predomislio.

Svi uhapšeni su uzrasta od 19 do 24 godine.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare