14. Aprila 2023.

Vaskršnje radno vrijeme u Banjaluci

Gradska uprava
Gradska uprava Banjaluka obavještava javnost da neće raditi u petak, 14. aprila i u ponedjeljak, 17. aprila, zbog obilježavanja vjerskog praznika – Vaskrsa, u skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske.

“U dane pravoslavnog Vaskrsa, koji je po Zakonu o praznicima Republike Srpske vjerski praznik, za vjernike pravoslavne vjeroispovijesti neradni dani biće: 14. april, Veliki petak, 16. april, dan Vaskrsa i 17. april, Vaskršnji ponedjeljak”, saopštila je Vlada Republike Srpske.

Kako kažu iz Gradske uprave, vjernici pravoslavne vjeroispovijesti imaju pravo na plaćeni izostanak sa radnog mjesta u te dane.

Dežurstvo matičara
Iz Odjeljenja za opštu upravu napominju da će za eventualne hitne slučajeve smrti lica čija je tijela potrebno hitno prevesti van teritorije BiH biti organizovano telefonsko dežurstvo matičara 14. i 17. aprila.

“U tim slučajevima građani mogu pozvati broj telefona: 051/244-444, gdje će dobiti dalje instrukcije”, kazali su iz Gradske uprave.

Gradska “Tržnica”
Radno vrijeme gradske “Tržnice” za vrijeme predstojećih praznika, kako kažu iz “Tržnice”, 14. aprila, na Veliki petak, biće od osam do 17 časova, u subotu, 15. aprila, redovan je radni dan, dok je 16. april, Vaskrs, neradni dan u cijeloj “Tržnici”. U ponedjeljak, 17. aprila, radiće od osam do 15 časova.

Apoteka “Prvi maj”
Iz apoteke “Prvi maj” potvrdili su za “Nezavisne novine” da rade 24 časa. “Mi smo dežurna apoteka, te za vrijeme vaskršnjih praznika radimo 24 časa”, kazali su iz ove apoteke.

Dom zdravlja
Za vrijeme vaskršnjih praznika, od 14. do 17. aprila, u JZU “Dom zdravlja” u Banjaluci radiće prema sljedećem rasporedu:

Služba porodične medicine, odnosno dežurni timovi na Poliklinici i u Platonovoj ulici, radiće u dvije smjene od sedam do 20 časova, Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu, odnosno dežurni stomatolog radiće u stomatološkoj ambulanti u Službi hitne medicinske pomoći 24 časa, specijalističke pedijatrijske ambulante 14. i 17. aprila radiće od sedam do 15 časova u ambulantama na Poliklinici.

“U subotu, 15. aprila, radiće u dvije smjene u periodu od sedam do 20 časova. U poslijepodnevnim i večernjim časovima djeca se zbrinjavaju u ambulantama porodične medicine na Poliklinici i u Platonovoj ulici, a nakon 20 časova pacijente će zbrinjavati Služba hitne medicinske pomoći”, kazali su iz Doma zdravlja.

Dodaju da u nedjelju, 16. aprila, Specijalističke pedijatrijske ambulante neće raditi.

“Djeca se zbrinjavaju u ambulantama porodične medicine na Poliklinici i u Platonovoj ulici od sedam do 20 časova, a nakon 20 časova pacijente će zbrinjavati Služba hitne medicinske pomoći”, rekli su oni.

Odjeljenje za hematološku i biohemijsku dijagnostiku za predstojeće praznike od 14. do 17. aprila radiće prema sljedećem rasporedu: Centralna laboratorija, Poliklinika, radiće u periodu od sedam do 19 časova 14, 15. i 17. aprila.

“Laboratorija Službe hitne medicinske pomoći i Služba hitne medicinske pomoći radiće 24 časa”, kazali su oni.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare