Posle svečanog vaskršnjeg ručka svi se najviše raduju kolačima ili torti.
Ako želite ove godine da napravite nešto drugačije mi vam predlažemo da isprobate uskršnja gnezda. Ovi prelepi kolači se jednostavno prave i to od ovsenih pahuljica i čokolade.
Sastojci:
- 150 g ovsenih pahuljica
- 150 g šećera
- 60 g putera
- 100 ml mleka
- 2 kašičice kakaoa
- 10 g vanilin šećera
- 100 g putera od kikirikija
- 100 g čokolade
- 30 g suvog grožđa
- 30 g oraha
Pripremite smesu
Istopite puter u šerpi, pa sipajte mleko i dodajte šećer, kakao i vanilin šećer. Kuvajte dok ne krene da ključa, a za to vreme neprestano mešajte. Sklonite šerpu sa vatre, dodajte puter od kikirikija i dobro promešajte. Sipajte ovsene pahuljice i ponovo mešajte dok ne postane glatko.
Napravite gnezda
Dobijenu smesu podelite na 6 jednakih delova i oblikujte loptice. Ostavite ih da se malo ohlade, nekih 5 minuta. Zatim prstima lagano pritiskajte loptice da se formiraju gnezda. Treba da napravite udubljenja u sredini. Poređajte na tacnu i ostavite u frižideru sat vremena.