Varalice u igri Escape from Tarkov banovani i javno poniženi - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Varalice u igri Escape from Tarkov banovani i javno poniženi

Da je Dušan Silni živ, bio bi ponosan na razvojni tim koji je banovao i objavio spisak nadimaka – sve varalice koje su uništavale Escape from Tarkov

Escape from Tarkov je besplatna online pucačina iz prvog lica za Windows platformu koja je predstavljena 2017. godine i od tada skuplja igrače širom sveta koji žele da se oprobaju u ovoj surovo realističnoj igri. Međutim, varalice godinama unazad kvare ovu igru drugim igračima, a sada je ekipa koja razvija ovu igru rešila da im stane na put.

Battlestate Games ekipa je primenila blago rečeno srednjevekovnu tehniku isterivanja pravde, samo što su umesto šetanja po trgu i gađanja trulim povrćem, sve varalice banovane, a onda je podugačak javno objavljen spisak sa 6.700 imena.

Ovim potezom razvojni tim želi da pokaže dve stvari: da ima tačno 0 stopu tolerancije prema varalicama, kao i da normalnim igračima stavi do znanja da se aktivno bori protiv varanja.

Želimo da pošteni igrači vide nadimke varalica, kako bi znali da je pravda zadovoljena

Ovaj potez se desio nakon dugogodišnjeg ignorisanja varalica koje su počele da upropašćavaju igru, i teraju poštene igrače sa servera. Sve je išlo dotle da su oni imali dogovorene pozdrave, kako se međusobno ne bi napadali, a proces lociranja i instaliranja alata za varanje je toliko razrađen da je bilo ko mogao da ga skine i instalira za manje od pet minuta.

Varalice na stubu srama

Možete da se slažete sa ovakvim potezom matične kompanije ili ne, 6.700 igrača je „nabijeno na virtuelni kolac“ i javno izloženo ruglu, kao posledica nepoštovanja pravila. Iz Battlestate Games su u prošlosti imali vrlo oštre izjave po pitanju varalica i korišćenja nedozvoljenih alata u igri, a na zvaničnom Twitter nalogu već postoji nekoliko sličnih kraćih spiskova.

Escape from Tarkov

Publika igre Escape from Tarkov je vrlo aktivna na Reddit mreži, a među komentarima se mogu naći oprečna i često vrlo polarizovana mišljenja. Neki kažu da je javno poniženje previše, dok su neki, verovatno, isfrustirani brojem varalica koji upropašćavaju igru, podržali ovaj potez. Naravno, niko ne može da spreči varalice na naprave nove ili prosto kupe postojeće igrače i nastave sa dosadašnjom praksom.

Sa druge strane, ova taktika, slagali se sa njom ili ne, je vrlo efikasna i šalje jasnu poruku svim igračima. Verujemo da pošteni igrači sada pretražuju tabelu i viču „znao sam“, kada ugledaju ime nekog od protivnika koji im je poslao metak u čelo kroz dva metra debeli zid.

Benchmark.rs

Danas objavljeno

Loewe Bild i.48 dr+ test – OLED TV Made in Germany

Vanja A

Steam ukida podršku za Windows 7 i 8, za sve kriv Chrome

Vanja A

Sprema se moderniji Windows

Vanja A

Ostavite komentar