7. Decembra 2023.

Vanredno stanje u tropskom raju: Eksplozija izazvala poplave, oštećen aerodrom, ništa ne radi!

Međunarodni aerodrom je oštećen, škole su zatvorene, dok bolnice rade samo za hitne slučajeve.

Na Sejšelima je proglašeno vanredno stanje nakon eksplozije u industrijskoj zoni na najvećem ostrvu Mahe i poplava koje su usledile. Eksplozija je sravnila poslovne zgrade i uništila obližnje stambene zgrade, ostavljajući za sobom trag razaranja duž istočne obale ostrva, prenosi Bi-Bi-Si.

Vejvel Ramkalavan, predsednik Sejšela, naredio je građanima da ostanu kod kuće. U eksploziji koja se dogodila u dva sata ujutru po lokalnom vremenu, povređeno je nekoliko ljudi, a nekoliko njih je moralo da bude evakuisano iz svojih domova. Eksploziv je uskladišten u četiri kontejnera u građevinskom preduzeću i kompaniji za vađenje kamena.

Oštećen je i međunarodni aerodrom, iako je udaljen četiri kilometra, zatvorene su škole, dok su bolnice bile otvorene samo za hitne slučajeve.

– Međunarodni aerodrom Sejšela i dalje radi kao i trajektne linije između ostrva, stoji na zvaničnom profilu zemlje na X.

Vlada Velike Britanije je savetovala svoje građane na ostrvu Mahe da ostanu kod kuće do daljnjeg. Izuzetno jaka kiša tokom noći izazvala je poplave i klizišta, što je timove za hitne slučajeve stavilo pod dodatni pritisak.

Tri osobe su poginule kada su im uništeni domovi. Zbog poplava otpadne vode otiču u okean, pa se ljudima savetuje da ne plivaju. Ramkalavan je na nacionalnoj televiziji ove katastrofe nazvao velikom nesrećom i apelovao na građane da se solidarišu sa stradalima.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare