14. Juna 2023.

Vanredno stanje u PSŽ: Klub šokiran odlukom Mbapea, majka bila kod Al-Kelaifija

Tektonski potresi dešavaju se u ovim trenucima u najmoćnijem francuskom klubu Pari Sen Žermenu.

Otišao je Mesi, pred odlaskom je Nejmar, traži se novi trener, a ono što niko nije očekivao dešava se El-Kelaifiju pred očima – Kilijan Mbape želi da ode.

Kada i kuda – to je sada pitanje svih pitanja za čelnike kluba.

Podsetimo, lavina događaja koji se sada multipliciraju, krenula je istog momenta kada je Mbape obavestio nadređene da ne želi da produži boravak u klubu aktiviranjem klauzule čime bi automatski njegov ugovor bio produžen do 2025. godine.

To znači da će mu naredno leto biti i poslednje u klubu, a u isto vreme znači i da će Pari Sen Žermen morati da proda prvu zvezdu (cena 150 miliona) ako ne žele da ga izgube bez obeštećenja.

Najava odlaska jednog od najboljih igrača današnjice potpuno je promenila transfer koncepciju i planove Real Madrida, kluba koji odavno stoji prvi u redu za Francuza, Madriđani su izgleda dočekali trenutak koji su čekali.

Niko, osim Mbapea, u ovom trenutku ne zna kako će se dalje razvijati njegova karijera i ova saga. Ono što je jedino izvesno, što je i sam rekao, ne vidi sebe dalje u Parizu.

“Nisam rekao upravi PSŽ da me prodaju ili da idem u Real. Samo sam ih obavestio da ne želim da produžim ugovor do 2025. godine. Pregovarali smo oko tog produžetka i srećan sam što ću biti u klubu još godinu dana”, rekao je Mbape u ekskluzivnom intervjuu za italijansku “Gazetu”.

Na potezu je Pari Sen Žermen. Naredni korak je njihov.

Postoje dva puta za Parižane i Embapea – novi, jači ugovor ili prodaja koliko već ovog leta.

Situcija je sada daleko povoljnija po Real ili bilo koji drugi klub koji želi Embapea pošto će katarske gazde morati da prihvate razgovor o transferu za razliku od 2021. godine kada im situacija to nije nalagala, jer nije bilo bojazni da izgube igrača.

Ono što komplikuje situaciju za Parižane je bojazan da će Embape odraditi i narednu sezonu u klubu, jer to želi, ali bez produžetka saradnje. To bi bio daleko najgori scenario po katarske vlasnike i sam klub. Gubitak velikog novca.

Nadaju se, ipak, da će Francuz odabrati jednu od dve opcije koja je u interesu Parižana, ali se ne pitaju mnogo. Gotovo ništa. Sada je sve u rukama Embapea – on je jedini koji se u ovom trenutku pita za sve i od njega zavisi kako će dalje teći ova priča.

Francuski mediji navode da je i majka fudblera u ponedeljak imala kratko viđenje sa gazdom kluba Al-Kelaifijem. Tema je razgovora je, naravno, bio status njenog sina.

U tom razgovoru, kako prenosi “L’ Èquipe”, ne samo da nije postignut dogovor o daljim koracima koji bi za cilj imali približavanje stavova, već su se oni totalno udaljili. Majka je prenela želju sina da ide narednog leta bez potpisivanja novog ugovora, dok su u klubu uporni da se transfer desi ovog leta ili da igrač produži saradnju.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare