30. Juna 2023.

Vanredna sjednica, gradonačelnik poručio: Mi smo dali rješenje za „Akvanu“

-Tačka koja se tiče rješenja za preduzeće „Akvana“ trebalo je da se na sjednici Skupštine Grada nađe u martu, aprilu, pa u maju mjesecu. Ipak, našla se na zasjedanju tek u junu mjesecu. Dužan sam javnosti objasniti kakvo je stvarnp stanje kada pričate o ovom preduzeću.

Rekao je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković na 11. vanrednoj sjednici Skupštine Grada.

-Direktor JP „Akvana“ je zajedno sa predstavnicima Grada  Banje Luke, radio elaborat o tome kako ovo preduzeće da funkcioniše.  Uradili smo svoj dio posla, ali ja sam predložio Odluku u martu.  Ima dio ljudi koji tvrde da mi nismo uradili sta smo trebali, a jesmo. Govorili ste u prethodnom periodu da nema informacija, da ne znate šta se dešava u „Akvani“. Podsjetiću vas da ovo preduzeće postoji 16 godina i da sam ja, po dolasku na mjesto gradonačelnika, zatekao je 12 miliona KM duga – kazao je on.

Podsjetio je kako je „Akvana“ prvi put poslovala pozitivno tek u 2022. godini.

-Ovoj gradskoj administraciji od prvog dana cilj je da zemlja ostane naša, da sačuvamo sve što je naše i baš zbog toga smo Odluku za spas „Akvane“ predložili u martu. Sjednica je trebala da bude što prije, a ne sada. Mi smo dali rješenje, a vi čekate 90 dana – ističe on.

Naglasio je kako postoje dugovanja prema više preduzeća.

-Mi se sa tim moramo suočiti. Priča se da smo mi založili zemljište, a to je izmišljena priča. Mi planiramo da obogatimo sadržaj, a ne da pravimo zgrade kako neki pričaju. Nemamo nijedan segment odgovornosgi za ovu situaciju u kojoj se nalazimo, jer se borimo i trudimo se da spasimo preduzeće, kao što smo spasili Sokolski dom, Radnički univerzitet i slično. Vučem repove prethodnih sistema – rekao je gradonačelnik.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare