Vanilija breskva desert je naš današnji prijedlog.
SASTOJCI:
- 750 g bresaka
- 100 g šećera
- 1 vrećica arome
- burbon vanilije
- 250 ml mlijeka
- 250 ml slatke pavlake
- 1 galetta pudinga s
- ukusom vanilije
- paket piškota
- 100 g listića badema
PRIPREMA:
Breskve ogulite i isjeckajte. U tavi otopite šećer na laganoj vatri dok ne dobijete karamel boju, pa dodajte breskve. Kuvajte desetak minuta, skinite sa šporeta i nakon pet minuta dodajte aromu burbon vanilije i promiješajte.
Za vanilija fil u mješavinu hladnog mlijeka i slatke pavlake dodajte sadržaj vrećice galetta pudinga i miksajte, prvo najmanjom brzinom, a zatim povećavajte brzinu. Prebacite fil u poslastičarsku vrećicu.
Piškote isjeckajte na manje komade. U čaše slažite piškote namočene u fil sa breskvama, zatim vanilija fil i fil sa breskvama.
Ponovite redoslijed slojeva još jednom. Rashladite u frižideru, a prije serviranja pospite listićima badema.
* Recept preuzet sa stranice “My Mili Cake”.
Nezavisne.com