25. Septembra 2023.

Van Basten: Neka bude 5:0 za Fejenord

Legendarni Marko van Basten kritikovao je navijače i čitav holandski fudbal nakon nereda na meču između Ajaksa i Fejenorda.

Tim iz Roterdama je imao prednost od 3:0 pre nego što je derbi konačno prekinut zbog divljanja domaćih navijača i ubacivanja baklji na teren.

“Imam li rešenje? Ne, nemam. Pitam se da li treba stopirati profesionalni fudbal u Holandiji. Samo da neredi prestanu. Da, mislim to, jer svaki put se dogodi nešto. Ovo je bila namerna akcija. Ljudi to rade namerno. Sada je prekinuto takmičenje, ono najvažnije u Holandiji. To jednostavno nije u redu. Ako ne možemo normalno da se ponašamo na stadionima, možda bismo jednostavno trebali da prestanemo s tim. Očigledno drugačije nije moguće. Ne, prazni stadioni nisu opcija, videli smo da to nema veze s fudbalom u vreme korone”, rekao je Van Basten.

Van Basten je imao predlog na umesto službenih 3:0 za Fejenord, rivalu bude dodeljena pobeda od 5:0.

“Ako je sprečiti nerede toliko važno, onda bi političari od ovoga stvarno trebali da naprave problem. Sve je to ludilo. Ovo bi jednostavno trebalo da bude 0:3 za Fejenord, iako će oni reći da su mogli da postignu koji gol više. To je takođe u redu, onda neka bude 0:5”, dodao je on.

Ajaks je u velikoj krizi, a otkaz je u međuvremenu dobio sportski direktor Sven Mislintat.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare