16. Februara 2024.

Uz „Embedded+“, AMD kombinuje ugradne procesore sa prilagodljivim čipovima za ubrzanje Edge AI-a

AMD Embedded+ je novo arhitektonsko rješenje koje kombinuje Ryzen Embedded procesore i Versal adaptivni SoC na jednoj integrisanoj ploči za veću efikasnost

AMD je objavio lansiranje AMD Embedded+, novog arhitektonskog rešenja koje kombinuje AMD Ryzen Embedded procesore i Versal adaptivni SoC (System-On-Chip) na jednoj integrisanoj ploči kako bi se isporučila skalabilna i energetski efikasna rešenja.

Sertifikovana od strane AMD-a, integrisana računarska platforma Embedded+ pomaže ODM proizvođačima da smanje kvalifikacije i vreme izrade za brži izlazak na tržište bez potrebe da troše dodatni hardver i resurse za istraživanje i razvoj. ODM integracija koristeći Embedded+ arhitekturu omogućava korišćenje zajedničke softverske platforme za razvoj dizajna sa malom potrošnjom, kompaktnim formatom i dugim životnim ciklusom za medicinske, industrijske i automobilske aplikacije.

AMD Embedded+

U industrijskim i medicinskim aplikacijama, mnoge odluke se moraju dogoditi u milisekundama. Embedded+ maksimizuje vrednost podataka o partnerima i klijentima, uz energetsku efikasnost i performantno računarstvo koje im omogućava da se fokusiraju na rešavanje potreba svojih kupaca i tržišta”, rekao je Chetan Khona, viši direktor tržišta industrije, vizije, zdravstva i nauke u AMD-u.

U prvoj te vrste, Embedded+ arhitektura kombinuje vodeći AMD-ov x86  APU i programibilni hardver za kritičnu AI inferenciju i fuziju senzora . Adaptivno računarstvo se ističe u determinističkoj obradi sa niskim kašnjenjem, dok AI motori poboljšavaju inferenciju visokih performansi po vatu. Ryzen Embedded procesori, koji sadrže “Zen” jezgra visokih performansi i Radeon™ grafiku, takođe nude vrhunske opcije renderovanja i prikaza za poboljšano 4K multimedijalno iskustvo i ugrađeni video kodek za 4K H.264/H.265 kodiranje dekodiranja .

AMD Embedded+

Kombinacija obrade niske latencije i inferencije visokih performansi po vatu omogućava visoku izvedbu ključnih zadataka, uključujući integraciju adaptivnog računarstva u realnom vremenu sa fleksibilnim I/O, AI motorima za inferenciju i AMD Radeon grafikom, unutar rešenja koje koristi najbolji aspekti svake tehnologije.

Sapphire Technology donosi inauguralno AMD Embedded+ ODM rešenje

Embedded+ takođe omogućava dizajnerima sistema da biraju između ekosistema ponude ODM ploča zasnovanih na Embedded+ arhitekturi i da skaliraju svoje portfelje proizvoda kako bi isporučili profile performansi i snage koji su najprikladniji za ciljne aplikacije kupaca. Prvo ODM rešenje bazirano na Embedded+ arhitekturi je SapphireEdge+ VPR-4616-MB, mini-ITX matična ploča niske potrošnje kompanije Sapphire Technology . Nudi pun skup mogućnosti sa samo 30W snage koristeći Ryzen Embedded R2314 procesor i Versal AI Edge VE2302 Adaptive SoC. VPR-4616-MB je takođe dostupan u punom sistemu, uključujući memoriju, skladište, napajanje i kućište.

Benchmark.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare