Uvedena vanredna situacija; Rusi: Oborili smo - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Uvedena vanredna situacija; Rusi: Oborili smo

Ruske vlasti saopštile da su oborile ukrajinske bespilotne letelice na Krimu, nekoliko dana posle posete predsednika Vladimira Putina tom poluostrvu.

Protivvazdušna odbrana je u ponedeljak uveče odbila napad bespilotnih letelica u blizini grada Djankoja na Krimu, saopštio je ruski Istražni komitet, telo zaduženo za najvažnije istrage. “Meta svih oborenih dronova bila je civilna infrastruktura”, dodao je taj komitet.

Guverner koji je Moskva postavila na Krimu Sergej Aksionov izjavio je da je jedna osoba povređena u padu krhotina drona na kuću i prodavnicu.

Savetnik Aksionova, Oleg Krjučkov optužio je ukrajinske vlasti da su sprovele napad kao “osvetu” za pripajanje Krima Moskvi, nekoliko dana posle devete godišnjice te aneksije.

Putin je u subotu bio na Krimu u Sevastopolju, gde je posetio matičnu bazu ruske crnomorske flote.

Ruski predsednik je tada otišao u Marijupolj, ukrajinski lučki grad koji su ruske snage osvojile posle opsade zbog čega je veliki deo tog grada u ruševinama.

Proglašena vanredna situacija
U gradu Džankoj na Krimu, koji je sinoć napadnut ukrajinskim dronovima, uvedena je vanredna situacija, izjavio je šef gradske uprave Igor Ivin. Naveo je da je u gradu oštećeno nekoliko objekata i električna mreža.

Oštećena je privatna kuća, radnja i stručna škola, naveo je Ivin, prenosi agencija RIA Novosti.

Savetnik šefa Krima Oleg Krjučkov izjavio je da su dronovi, pored eksploziva, bili punjeni i gelerima.

Danas objavljeno

Turska započela raspoređivanje specijalaca na KiM

Vanja A

Ruska vojska spriječila napad ukrajinskih diverzanata u Belgorodskoj oblasti Rusije

Vanja A

Kamion sletio s puta, jedna osoba nastradala

Vanja A

Ostavite komentar