Zasladite utorak uz najukusniju kremastu tortu.
Sastojci:
Za koru:
200 g mljevenog keksa
100 g mljevenih oraha
80 g putera
Za fil:
200 g čokoladnog krema
400 g krem sira
50 g šećera u prahu
200 ml slatke pavlake
Za ukrašavanje:
kašika mljevenih oraha
istopljena čokolada
Priprema:
Keks, orahe izmiješajte i dodajte istopljen puter. Sjedinite sastojke u homogenu masu.
Uzmite kalup prečnika 18 centimetara, obložite ga pek-papirom, stavite smjesu i ravnomjerno rasporedite.
U drugoj posudi mikserom umutite 200 grama krem sira sa 200 grama čokoladnog krema i to sipajte u kalup, preko već pripremljene kore i poravnajte.
Umutite slatku pavlaku, pred kraj dodajte šećer u prahu. Umućenu slatku pavlaku pomiješajte sa ostalih 200 grama krem sira i drugi fil je gotov. Sipajte ga preko prethodnog fila.
Za kraj pospite mljevenim orasima i dekorišite istopljenom čokoladom.
Ohladite u frižideru nekoliko sati i uživajte.
Glassrpske.