22. Maja 2023.

Uspješno okončana akcija: U škole dostavljeno preko 2.740 rodnih listova za maturante

U  saradnji Odjeljenja za opštu upravu i Odjeljenja za društvene djelatnosti uspješno je okončana ova akcija i izdata su ukupno 2.744 izvoda za maturante osnovnih i srednjih škola.

Od ukupnog broja, za učenike završnih razreda osnovnih škola izrađeno je 1.664 izvoda, a za maturante srednjih škola 1.080 izvoda (određeni broj škola već je imao u dosijeima učenika izvode izrađene u prethodnim akcijama Gradske uprave). Nakon izrade, izvodi su proslijeđeni školama tokom proteklog i ovog mjeseca.

Ovako organizovana akcija izdavanja izvoda iz Matične knjige rođenih iz evidencija Matične službe Grada Banja Luka za učenike završnih razreda banjalučkih osnovnih i srednjih škola sprovodi se od 2007. godine i do sada je podijeljeno ukupno blizu 44.000 izvoda.

-Navedene aktivnosti su primjer pozitivne prakse – kvalitetnijeg i efikasnijeg vršenja usluga građanima Banje Luke i nesumnjivo su, kao i proteklih godina, postigli svrhu eliminisanja velikih gužvi u prostorijama Gradske uprave a u vezi sa pribavljanjem izvoda za upis u škole ili za upis na viši stepen obrazovanja – naveli su iz Odjeljenja za opštu upravu.

I ovogodišnja akcija izdavanja izvoda planirana je, organizovana i provedena na način koji najbolje odgovara dinamici u izvršavanju poslova u ova dva odjeljenja, te na način da se navedenoj ciljnoj grupi učenika izvodi obezbijede na najoptimalniji način – blagovremeno, sa mjestom preuzimanja u njihovim školama.

Podsjećamo, maturanti srednjih škola ove godine prvi put su dobili i novčanu podršku Grada za matursku proslavu. Za ovaj vid podrške prijavilo se njih 2.200, koji su dobili po 80 KM, izuzev onih maturanata čija je maturska proslava nešto skuplja i njima je uplaćen taj iznos.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare